Anders Agger fortæller om Danmark i forandring

11 december, 2022 | 14:00
Kom tættere på den prisbelønnede tv-journalist fra DR i et skarpt og åbenhjertigt medie-foredrag om et Danmark i forandring. Søndag 19. marts gæster Anders Agger Musikkens Hus som en del af Demokratiets Genklang 2023.
Foto: Musikkens Hus

Med en perlerække af dagsordensættende tv-udsendelser har Anders Agger over de seneste årtier ændret ikke bare tv-mediet, men også vores billeder af det land, vi bor i. I foredraget stiller han sig selv spørgsmålene: Hvordan har Danmark forandret sig? Og hvordan har hans arbejde forandret ham? Efter foredraget er det muligt for publikum at stille spørgsmål fra salen.

Prisvindende dokumentarist

Anders Agger er en erfaren dokumentarist og har modtaget en stribe priser: Som tilrettelægger, som vært – og senest Modersmålprisen i 2021. Som foredragsholder formår han – med sin underspillede facon – at vise tilhørerne ind i kulissen bag de mange overvejelser og hensyn, der er, når man eksponerer mennesker i bedste sendetid. Agger har gennem årene markeret sig stærkt på både DR1 og DR2, når han i sine dokumentarprogrammer udfordrer og udforsker den måde, vi lever med hinanden på. Han har lavet programserier om både døden, Heavy Agger, Herlufsholm Kostskole og Kongehuset. Særligt har serien Indefra trukket stor opmærksomhed. Her fører Anders Agger os gennem flere særprægede miljøer: Fra kontroversielle dyreforsøg til sårbare patienter på den psykiatriske afdeling. I de seneste år har danskerne set ham på skærmen sammen med makkeren og tv-kokken Anne Hjernøe, hvor de to rejser ud i sommerlandet og besøger danske slotte, øer og badehoteller eller tager ud i verden og sætter lys på store emner som Brexit.

En del af Demokratiets Genklang

Søndagsforedraget er en del af den populære demokratifestival, Demokratiets Genklang, der i 2023 finder sted for tredje gang. Her diskuteres nutidens og fremtidens demokrati i Musikkens Hus. Festivalen er Danmarks nye borgerinddragende alternativ til de traditionelle politiske diskussioner på Christiansborg og i medierne. En stor del af Demokratiets Genklang kommer til at indeholde samtaler og interaktioner og er dermed en unik, direkte linje mellem borgere, debattører og politikere. Anders Agger er én blandt flere store navne, der besøger Musikkens Hus til Demokratiet Genklang. Programmet er endnu ikke endeligt på plads, så der vil løbende blive offentliggjort flere navne.

Hvad: Anders Agger foredrag
Hvor: Koncertsalen i Musikkens Hus
Hvornår: Søndag 19. marts 2023 kl. 19:30

Del |

Relateret Kulturpartner

Mest læste nyheder

Seneste nyheder