Aalborg Symfoniorkester spiller seks nytårskoncerter

11 december, 2022 | 08:00
Seks koncerter i fem nordjyske byer, en masse skøn musik, en dansk violinstjerne med internationalt udsyn og en konferencier, der nærmest er vokset op i en cellokasse hos orkestret. Der er noget at glæde sig til, når Aalborg Symfoniorkester 6. januar indleder sin turné.
Aalborg Symfoniorkester. Fotocredit: Bjarne Staeh

Der venter publikum et festligt og varieret program med værker af blandt andre Gade, Lumbye, Saint-Saëns, Dvorák samt Vivaldis Vinter fra De fire årstider. Det hele kædes sammen af aftenens konferencier, tv-værten Ulla Essendrop, der gerne indrømmer, at det er en barnedrøm, der nu går i opfyldelse, når hun skal arbejde sammen med Aalborg Symfoniorkester. Hendes far var i mange år cellist i orkestret, og hun lover, at der dukker en del anekdoter og sjove fortællinger op undervejs.

Dirigent

Den musikalske ledelse er lagt i hænderne på den britiske dirigent Jonathan Bloxham, som i november sidste år trådte til og dirigerede Aalborg Symfoniorkester, da en anden dirigent måtte melde afbud. Nu er der glædeligt – og ganske planlagt – gensyn med Bloxham, som netop er blevet udnævnt som fast dirigent og kunstnerisk rådgiver for London Mozart Players. Udover en omfattende dirigentkarriere på alverdens koncert- og operascener har han de seneste 14 år også været kunstnerisk chef for Northern Chords Festival med base i hans egen hjemby Newcastle upon Tyne.

Solist

Aftenens solist er ingen ringere end DR Symfoniorkestrets koncertmester, violinisten Christina Åstrand. Hun var bare 22 år, da hun vandt konkurrencen om den eftertragtede plads. Christina Åstrand (f. 1969) er på alle planer en uhyre bemærkelsesværdig og vidtfavnende violinist, hvad enten det er som solist, kammermusiker eller i DR Symfoniorkestret. Hendes repertoire inden for både solokoncerter og kammermusikken spænder fra de klassiske mesterværker til helt nutidig musik, og hun er kendt for sin altid spændende og personlige fortolkning.

Christina Åstrand er Ridder af Dannebrog og har derudover modtaget adskillige priser og hædersbevisninger. Hun blev i 2019 nomineret til Nordisk Råds Musikpris.

Christina Åstrand spiller på en Stradivarius fra 1705.

Medvirkende:

  • Dirigent: Jonathan Bloxham
  • Solist: Christina Åstrand, violin
  • Konferencier: Ulla Essendrop
  • Koncertmester: Vesselin Demirev
  • Aalborg Symfoniorkester

Del |

Relateret Kulturpartner

Mest læste nyheder

Seneste nyheder