Barnets Blå Hus i Aalborg sætter fokus på tabuer

9 december, 2022 | 18:00
Mange børn bærer alene på hemmeligheden om, at deres mor eller far drikker for meget. I en ny julekalender vil Barnets Blå Hus i Vesthimmerland og Aalborg bryde tabuet og sætte fokus på, at der er hjælp at hente for børnene og deres familier.
Foto: Barnets Blå Hus Aalborg

Julen er ikke altid glad og dejlig, som man kender det fra den gamle julesalme. I Danmark vokser 122.000 børn op i en familie med alkoholmisbrug og for dem er julen ofte forbundet med svære følelser og alt for mange bekymringer.

Det oplever man på nærmeste hold i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars og Barnets Blå Hus i Aalborg, som er gået sammen om at udgive en fælles julekalender med fokus på børnene. Barnets Blå Hus drives af Blå Kors Danmark og er et gratis og anonymt behandlingstilbud til netop børn og unge, der oplever eller har oplevet alkohol- og stofmisbrug i nærmeste familie.

– Man finder styrken som familie gennem håbefulde fortællinger, og det er det, julekalenderen kan være med til at sprede. Hvis vi tør gå tæt på hinanden som mennesker, er der håb, siger Bettina Poulsen, som er leder af Barnets Blå Hus i Aalborg.

Fortælling om et tabu

Julekalenderen hedder “Den Bedste Julegave” og er udgivet som video og podcast. Den handler om børnene Mikkel og Emma, der har en far, der drikker for meget.

Det kender Alice Schoppe alt for godt til. Hun er en af forfatterne bag julekalenderen og er selv er vokset op i en familie med alkoholmisbrug. Derfor har julekalenderen en helt særlig betydning for hende.

– Det er godt at være med, så børnene ikke føler sig alene. Jeg lægger gerne navn til noget, som er med til at bryde et tabu, fortæller Alice Schoppe.

Ifølge Ole Smed, som er leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland, skal julekalenderen være med til at give børnene en stemme og gøre opmærksom på den mistrivsel, som mange af børnene oplever.

– Vi ved fra vores mange samtaler med børn og unge i Barnets Blå Hus, at skolen kan være en kampplads for dem, men hvis også hjemmet er en kampplads, så er der ikke fred nogle steder. Heller ikke i julen.

Udover Aalborg og Vesthimmerland findes der også afdelinger af Barnets Blå Hus i Frederikshavn, på Læsø, i Vejle, Svendborg, Slagelse og Rønne på Bornholm

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder