40 biografer i Danmark inviterer ukrainere gratis i biografen

8 december, 2022 | 20:00
På søndag den 11. december kan ukrainske flygtninge i Danmark få en helt særlig – og ganske gratis – oplevelse. 40 biografer rundt i Danmark åbner nemlig dørene for dem og viser en ukrainsk familiefilm ”The Stolen Princess”. Det gælder også Biffen i Aalborg.
Foto: Biografklub Danmark

Biograferne kan invitere de ukrainske familier gratis i biografen, fordi Biografklub Danmark Fonden har betalt de faste omkostninger, og tilbudt filmen gratis til alle landets biografer.

Ideen til biografoplevelsen er opstået hos indehaveren af biografen Apollon i Struer, der havde lyst til at gøre noget for de ukrainere, der er flygtet til Danmark.

– Jeg vil gerne skabe lidt lys i mørket for de ukrainere, der er kommet til Danmark. Så jeg togfra Apollon kontakt til det ukrainske filminstitut, og fik en ukrainsk filmproducent anbefalet, der var med på ideen, og gav os fire film at vælge mellem. Vi fik en lokal, dansktalende ukrainer, Viktoriia Pasichenko, til at se på filmene, og hun valgte ”The Stolen Princess”, fortæller direktør Jørn Lundme fra Apollon i Struer.

”The Stolen Princess” er en ukrainsk produceret animationsfilm for hele familien. Den er med ukrainsk tale, og der er hverken danske eller engelske undertekster.

Ukrainere kan gennem deres lokale biograf gå ind og bestille gratis billetter til hele familien.

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder