Historisk stor interesse for julelejre i år

6 december, 2022 | 12:00
Mange børn og unge har brug for en tiltrængt pause med hygge og sjove aktiviteter. Det oplever man hos Blå Kors Danmark, hvor der i år er stor interesse for at komme på lejr mellem jul og nytår. Alle pladser er allerede fuldt booket.
Foto: Blå Kors Danmark

Når helligdagene er ovre, drager børn og unge fra hele landet afsted på lejrtur, hvor der venter dem fire dage med fællesskab, hygge og nye venskaber.

Børnene kommer blandt andet fra familier med alkohol- og rusmiddelproblemer, fattigdom, psykisk sygdom og andre sociale problemer inde på livet. For dem er ferielejrene et pusterum.

Det pusterum er der i år ekstrastort brug for. Hos Blå Kors Danmark har man fået mange telefonopkald og mails fra både familier og sagsbehandlere i kommunerne, som har børn, der har brug for at komme på ferielejr.

Derfor kan man også allerede nu melde om fuldt bookede ferielejre.

– Det er gået historisk hurtigt med at få lejrene fyldt, og vi har endda oprettet flere pladser for at imødekomme de mange henvendelser. De sagsbehandlere, jeg har talt med, fortæller, at mange familier oplever, at pengene er små til jul, og derfor er lejrene en god mulighed for at give ens børn en god oplevelse, siger Sandra Trampedach Junget, som er projektleder for Blå Kors Danmarks ferielejre.

På julelejrene får børn og unge nye venskaber og oplever sig som en del af et fællesskab. Samtidig er der kompetente og omsorgsfulde voksne, der både har tid og lyst til at hygge, snakke og lytte, og som er godt klædt på til at tage hånd om de udfordringer, deltagerne kan have med i bagagen.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder