Norlys Vækstpulje Nord støtter 79 lokale projekter

5 december, 2022 | 16:00
5,9 millioner kroner er på vej fra Norlys Vækstpulje Nord til 79 lokale, innovative og grønne projekter i Nordjylland. I Aalborg er der støtte til alt fra Limfjordsjægerne og Aalborg Citykirke til Dall Villaby eSport, LKB Gistrup og Storvorde Sejlflod Boldklub.
Foto: Norlys

79 lokale projekter i Nordjylland har netop modtaget den gode nyhed om, at de får støtte fra Norlys Vækstpulje Nord. I alt sender Norlys Vækstpulje Nord 5,9 millioner kroner ud til de grønne og lokale projekter som en del af den tredje og sidste uddelingsrunde i 2022.

– Som andelsselskab ligger det i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Det gør vi blandt andet gennem Norlys Vækstpuljes uddelinger. Det er skønt at se, at der findes så mange spændende initiativer til gavn for både lokalområderne og miljøet, siger Lene Schilling Muldtofte, som er bestyrelsesformand i Norlys Vækstpulje Nord.

Norlys Vækstpulje har i 2022 haft fokus på især at støtte projekter, der bidrager til den grønne omstilling, og det fokus fortsætter i 2023. Her kan alle typer lokale projekter søge støtte. Næste ansøgningsfrist er 1. marts 2023.

Støttekroner til grøn omstilling i praksis og undervisning

En af de glade modtagere af donation fra Norlys Vækstpulje Nord i denne runde er Vegger Idræts- og Kulturhus. Idræts- og kulturhuset vil med opsætning af solceller på bygningens tag kunne nedbringe energiudgifterne med hele 40 procent og samtidig bidrage til den grønne omstilling. De penge, som besparelsen indbringer, skal i stedet bruges på at udbygge Vegger Idræts- og Kulturhus’ faciliteter. Norlys Vækstpulje Nord støtter projektet med 100.000 kroner.

Elektrificeringen af det danske samfund kræver en massiv udbygning af elnettet, og derfor er der behov for, at arbejdsstyrken inden for elforsyning øges. Skive College, der er en fusion mellem Skive Handelsskole og Skive Tekniske Skole, laver derfor et læringsmiljø inden for elforsyning. Læringsmiljøet skal give mere virkelighedsnære undervisningsrammer, når der skal både uddannes og efteruddannes medarbejdere inden for elforsyning. Norlys Vækstpulje Nord støtter læringsmiljøet med 275.000 kroner.

Norlys Vækstpulje Nord støtter Lundby Kultur- og Forsamlingshus med 200.000 kroner. Pengene går til en del af den større energioptimering, som kultur- og forsamlingshuset er i gang med. Det 100 år gamle gulv skal udskiftes og isoleres, så der ikke længere trækker ind med kulde i kultur- og forsamlingshuset. I dag har Lundby Kultur- og Forsamlingshus gas som varmekilde, og den skal udskiftes med en både billigere og mere energieffektiv varmepumpe.

Projekter i Aalborg og omegn

I Aalborg og omegn er knap 30 projekter på listen over støttede projekter i 3. omgang. Blandt de støttede projekter er:

  • Lys i mørket, De Frivilliges Hus – kr. 5.674
  • Kysthjælper “Vi giver havet en hånd”, Limfjordsjægerne – kr. 100.000
  • Giv flere handicappede mulighed for at røre sig, SuperLiga Aalborg – kr. 32.000
  • Dall Villaby eSport – Stepup 2022!,  Dall Villaby eSport – kr. 45.000
  • Krible Krable Pladsen, Ejerlauget Kronen og Toppen syd – kr. 175.000

Ligeledes er der blevet en pose penge til blandt andet bygning af spejderhus i Svenstrup, solcelleanlæg i Nibe og forhindringsbane i Gistrup.

Se den fulde liste her.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder