To Mikrolegater til Aalborg

4 december, 2022 | 16:00
125.000 kr. blev i dag uddelt som mikrolegater til 4 studenterstartups til Danish Entrepreneurship Festival. To af modtagerne af Mikrolegater hører til i Aalborg og modtog hver 25.000 kroner til henholdsvis hudpleje og museumsoplevelser.
Fonden for Entreprenørskab. Foto: Claus Lillevang

Miljøvenlige hudplejeprodukter, transportable fadøl og ikke mindst en AI, som foreslår handlinger til et bedre og nemmere parforhold. Det var nogle af de idéer, der i dag modtog Fonden for Entreprenørskabs Mikrolegater foran 3.600 tilskuere til Danish Entrepreneurship Festival i Messe C, Fredericia.

I alt fik 4 studenterstartups støtte via Mikrolegat, som er fondens støttemidler til startups på videregående uddannelser. Samlet set blev der uddelt lige under 125.000 kr.

En af deltagerne, der fik et Mikrolegat, var Joakim Mandrup Habekost fra Aarhus Universitet. Han vil redde flere parforhold med et AI-værktøj, der foreslår gode handlinger til at forbedre parforholdet.

– Der er jo desværre et stort marked for at hjælpe folks parforhold. Så jeg er selvfølgelig virkelig glad for at have fået penge til at arbejde videre med det her AI-værktøj, siger Joakim Habekost umiddelbart efter at have trådt ned fra den store scene i Messe C.

Før uddelingen havde Joakim Habekost og de andre studerende fra videregående uddannelser pitchet direkte foran et panel af eksperter, som efterfølgende skulle vurdere, om deres idé skulle modtage et Mikrolegat.

Mikrolegat-modtagerne er:

1Moment, UCN, Aalborg – 25.000 kr.
Kort om idé: Deres idé er om udvikling og salg af hudpleje. Deres produkter er unisex, men de har mest fokus på det mandlige segment. Alle deres produkter kommer til at indeholde deres egen særlige miljøvenlige løsning.

BE-RET, Aalborg Universitet – 25.000 kr.
Kort om idé: BE-RET vil skabe unikke museumsoplevelser for børnefamilier. De vil hjælpe museer ved at sætte fokus på fornyelse og eventuel forbedring af allerede eksisterende udstillinger. Det vil de gøre ved at designe og udvikle oplevelser, der består af aktiviteter og opgaver i udstillingerne, som vil invitere til at refleksion efter at have besøgt museet.

Hanen, DTU – 25.000 kr.
Kort om idé: Idéen er et kompakt og transportabelt fadølssystem, der gør det muligt uafhængigt af bryggeri at tilslutte det på alle typer af fustager. Man kan bruge systemet uden behov for en stikkontakt eller tunge og omfattende tilslutninger.

Habekost Ventures, Aarhus Universitet – 49.627 kr.
Kort om idé: Idéen er en app med verdens første AI, der kan komme med forslag til handlinger i forhold. Denne AI vil være arbejde ud fra forholdets kontekst og situation. Den primære funktion vil være at give et forslag til en handling til hver partner i forholdet. Håbet er, at det vil være et ressourcestærkt værktøj, hvis mål er at gøre langvarige forhold nemme, sjove og spændende.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder