Fra Windsor Castle til Aalborg

2 december, 2022 | 13:00
Som medlem af the Lay Clerks of St. George’s Chapel på Windsor Castle har sangerne i vokalgruppen The Queen’s Six det privilegium både at arbejde og bo inden for slottets mure. Som det eneste sted i Danmark kan Musikkens Hus nu for første gang præsentere vokalgruppen.
Foto: Gill Heppell (Musikkens Hus)

Der venter det danske publikum en medrivende koncert med en perlerække af både julesange og salmer – blandt dem numre som Silent Night, Jingle Bells og Have Yourself a Merry Little Christmas – alle fremført af de smukkeste stemmer og med et glimt i øjet.

The Queen’s Six blev grundlagt i 2008, i 450-året for indsættelsen af ​​dronning Elizabeth I fra hvem, gruppen har fået sit navn. De seks sangere er alle medlemmer af slotskirkens kor, der både tæller kordrenge samt i alt tolv professionelle voksne sangere, som synger ved flere gudstjenester hver uge.

De seks medlemmer i The Queen’s Six optræder jævnligt for den britiske kongefamilie – udover gudstjenesterne sang de blandt andet ved brylluppet mellem prins Harry og Meghan Markle, og i 2021 sang gruppen ved begravelsen af ​​HKH Prins Philip, hertugen af Edinburgh. Det vigtigste ved at leve og synge sammen i St. George’s Chapel hver dag er dog den nærhed og det samspil, det giver, og det høres, når gruppen optræder med sin uimodståelige og uformelle charme.

The Queen’s Six berømmelse går langt ud over Englands grænser, og gennem tiden har a capella-gruppen optrådt på en lang række prestigefyldte festivaler og spillesteder, herunder MET Cloisters i New York, Salzburg Bachgesellschaft og Bayreuths Margravial Opera House. Nu gæster gruppen for første gang Aalborg.

Praktiske oplysninger

  • Hvad: Julekoncert med The Queen’s Six
  • Hvem: Elisabeth Paul og Tom Lilburn, alter, Nicholas Madden og Dominic Bland, tenorer, Andrew Thompson og Simon Whiteley, barytoner
  • Hvor: Intimsalen i Musikkens Hus, Aalborg
  • Hvornår: Mandag 19. december 2022 kl. 19.30

Del |

Relateret Kulturpartner

Mest læste nyheder

Seneste nyheder