Den nordjyske jazzscene skal styrkes gennem nyt samarbejde

2 december, 2022 | 14:00
Musikkens Hus og Center for Dansk Jazzhistorie indleder et nyt samarbejde, der skal styrke den nordjyske jazzscene, og hvor jazz-entusiaster kan nyde godt af blandt andet rabatter på en række jazzkoncerter i Aalborg.
Foto: Musikkens Hus

Hos Musikkens Hus oplever man en opblomstring af interessen for jazz, hvilket ikke mindst ses i det øgede antal af medlemmer af husets egen jazzklub, Musikkens Jazzklub. Fra forårs- til efterårssæsonen har der således været en medlemsstigning på over 125 procent og tilslutningen af medlemmer er på ny stor til forårets koncerter i Musikkens Jazzklub i 2023, som blandt andet byder på en optræden med Caroline Henderson.

Rabat skal styrke Nordjyllands jazzscene

For at styrke den nordjyske jazzscene yderligere allierer Musikkens Hus sig nu med Center for Dansk Jazzhistorie. Samarbejdet tager afsæt i en fordelsaftale for medlemmerne hos Center for Dansk Jazzhistorie, som får ekstra gode priser på jazzklubmedlemsskab i Musikkens Hus. På samme måde får eksisterende medlemmer i Musikkens Hus’ jazzklub særlige priser til koncerter og arrangementer i Center for Dansk Jazzhistorie. Samarbejdets formål er at styrke jazzmiljøet i regionen ved at bringe jazzinteresserede sammen i nye konstellationer. Over tid er målet at styrke efterspørgslen på jazz i Nordjylland og udvikle det eksisterende udbud inden for genren. Tore Mortensen og Morten Ramsbøl, der er henholdsvis kurator hos Center for Dansk Jazzhistorie og jazzproducent i Musikkens Hus, glæder sig begge over samarbejdet, som de ser mange muligheder i:

– Hos Center for Dansk Jazzhistorie ser vi frem til det kommende samarbejde med Musikkens Hus i forbindelse med afviklingen af jazzkoncerter. Jazzen har fået en opblomstring i Aalborg i disse år med mange aktører, mange musikere, men også mange forskellige typer publikummer. Vi finder det vigtigt, at de mange aktører i fællesskab går sammen for at gøre Aalborg til ikke bare Danmarks vigtigste jazzby, men også en jazzmetropol på den europæiske scene til glæde for både musikerne og jazzpublikummet, fortæller Tore Mortensen. Morten Ramsbøl fortsætter:

– Det glæder mig utrolig meget, at Musikkens Hus og Center For Dansk Jazzhistorie kan indgå i et samarbejde, der vil styrke jazzen i Aalborg og præsentere nordjyderne for spændende lokale, nationale og internationale artister.

Det nye samarbejde mellem Musikkens Hus og Center for Dansk Jazzhistorie træder i kraft til januar.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder