5.b på Vestbjerg Skole har vundet #digitalpænt

30 november, 2022 | 12:00
Tirsdag ved middagstid blev 5.b på Vestbjerg Skole i Vestbjerg overrasket med nyheden om, at de havde vundet Telenors skolekonkurrence #digitalpænt i Region Nordjylland. Præmien lød på 10.000 kr. til en fælles klasseoplevelse.
5.b på Vestbjerg Skole. Foto: Telenor Danmark

Det var en overrasket 5.b på Vestbjerg Skole i Vestbjerg, der tirsdag ved middagstid pludselig fik besøg midt i timen. Med konfetti flyvende om ørerne, kunne de glade elever modtage nyheden om, at de har vundet Telenors skolekonkurrence #digitalpænt i Region Nordjylland.

Vinderfilmen

I filmen viser klassen vigtigheden af at have gode venner, hvis man ser noget på nettet, man ikke bryder sig om.

– Det har været et rigtig godt forløb, og børnene har syntes, at det har været sjovt at arbejde med #digitalpænt-materialet. De har især været meget optaget af dilemmaerne, som de nemt har kunnet relatere sig til, og som derfor har givet anledning til mange gode snakke. Materialet har inspireret børnene til at dele deres egne erfaringer om, hvad man kan og bør gøre, hvis man fx oplever noget ubehageligt på de sociale medier, og det har været virkelig lærerigt, siger Louise Sortkjær Poulsen, der underviser i det digitale liv på Vestbjerg Skole.

5.b har sammen med flere end 8000 elever i 4.-6. klasse over hele landet deltaget i et undervisningsforløb fra Telenor, som sætter fokus på digital dannelse og tryghed. Forløbet giver anledning til refleksion i klassen om egen adfærd på digitale medier og synliggør, hvordan den digitale verden adskiller sig fra den fysiske og slutter med en skolekonkurrence, hvor eleverne i en kort film kan vise, hvad de har lært.

I begrundelsen fra dommerpanelet, som bl.a. består af repræsentanter fra Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik, lød det:

– Denne vinder er nok den mest usædvanlige i år. Det er ikke videoen med den bedste lyd eller de vildeste special-effekter. Men det er til gengæld videoen med et klart budskab – at man skal tale med sine venner, hvis man ser noget på nettet, der gør en bange. Filmen får en fin afslutning, da drengens kammerater reagerer og støtter ham, da de opdager, at han er tydeligt påvirket. Moralen med de gode venner, der spotter, at noget er galt, og som hjælper til, er rigtig god, for man skal være en god ven og spørge og blive ved med at spørge, hvis man kan mærke, at der er noget galt med humøret hos en i klassen.

Udover æren er præmien en check på 10.000 kr. til en fælles klasseoplevelse.

Fakta om #digitalpænt

  • Alle børn har ret til en opvækst uden mobning. Derfor lancerede Telenor i 2016 #digitalpænt, som har til formål at bekæmpe digital mobning i Danmark. Forløbet består af undervisningsmateriale og en årlig skolekonkurrence til eleverne i 4.-6. klasse og skal understøtte skolernes arbejde med digital kommunikation, trivsel og mobning på sociale medier.
  • I år har flere end 8.000 elever i 400 klasser arbejdet med #digitalpænt.
  • Se vindervideoerne fra 2022 på Telenors hjemmeside fra uge 49: https://www.telenor.dk/om-telenor/vores-ansvar/digitalpant/for-elever/.

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder