Synsundersøgelse i DinOptik afslørede stor svulst i hjernen

27 november, 2022 | 12:00
For 35-årige Ann Louisa blev en synsundersøgelse i DinOptik den direkte årsag til, at der blev opdaget en svulst i hjernen, og at hun hurtigt blev opereret. Ann Louisa havde ikke selv oplevet symptomer på, at der var vokset en stor svulst frem i hjernen.

Svulster i hjernen, der trykker på synsnerven, udvikles ofte over lang tid. Det kan være over flere år. Det samme gælder synstruende øjensygdomme som f.eks. grøn stær og nethindeløsning. Og fælles for den slags svulster og øjensygdomme og sygdomme i hele synsfunktionen er, at personen først mærker det så sent i forløbet, at der kan være sket stor skade for personen.

Som i tilfældet med Ann Louisa var skarpsynet fint, trykket i øjet var normalt, og øjet og øjenbaggrunden (nethinden) så fine ud. Ann Louisa havde ingen symptomer, der tydede på, at der var en svulst i hjernen. Det var undersøgelsen af synsfeltet, der afslørede, at der var noget helt galt. Og via en akuttid hos øjenlægen kom Ann Louisa hurtigt til behandling på Aalborg Universitetshospital.

Der var ingen tegn på, at der var noget galt med synet hos Ann Louisa, fortæller optiker Kamilla Mikkelsen. Men synsfeltundersøgelsen viste, at der var et stort udfald i synsfeltet. Derfor blev der straks lavet en henvisning til øjenlægen, der med det samme kunne se, der var brug for en akuttid.

Kamilla fortæller, at undersøgelsen af hele synsfunktionen også er en tryghed for hende selv. Som optiker er det et stort ansvar at vurdere, om kundens problemer med synet alene kan klares med nye briller eller kontaktlinser, eller det er problemer, der kræver henvisning til øjenlæge. Og der er kun én sikker metode til tidligt at opdage synstruende øjensygdomme som for eksempel grøn stær og svulster, der trykker på synsnerven, og det er med en synsfeltundersøgelse.

Forskningen har medført, at det er muligt at behandle mange synstruende sygdomme, bare de opdages i tide. Derfor anbefaler Kamilla, at kunderne kommer til synsundersøgelse med et til to års mellemrum afhængig af kundens alder.

Man kan ikke teste sig selv for synstruende øjensygdomme

”Der er forskellige kampagner, der skal gøre folk opmærksomme på øjensygdomme”, siger ejer af DinOptik, Dan Nielsen, ”men når man selv opdager symptomer på øjensygdom, er der ofte allerede sket et tab af synsevnen. Det er derfor vigtigt at blive undersøgt grundigt og regelmæssigt, så man kan få behandling hurtigt, og dermed undgå unødigt synstab.”
Desværre er ventelisterne til øjenlægerne lange. Derfor er en optiker med det rigtige udstyr en god hjælp til at få kunden hurtigt i behandling. En grundig synsfeltundersøgelse er den mest sikre metode til at undersøge hele synsfunktionen. Andre former for undersøgelser giver i mange tilfælde en falsk tryghed, der kan få alvorlige konsekvenser.

Uden en grundig synfeltundersøgelse overses mange synstruende sygdomme

Det er meget få optikere, der undersøger synsfeltet, fordi det er en tidskrævende undersøgelse. Og de fleste optikere har slet ikke udstyret til at undersøge synsfeltet. Til gengæld er det blevet populært, at optikere foretager et såkaldt sundhedstjek med fundusfotografering (fotografering af nethinden) og måling af trykket i øjet. Den slags test imponerer kunderne, fordi det ligner lægearbejde, men de får en falsk tryghed. Og det allerværste er, at trykmåling og fundusfotografering ikke afslører svulster, der trykker på synsnerven, og i mange tilfælde heller ikke grøn stær.

”Hvis kunderne vidste, hvor grundig vores synsfeltundersøgelse er, ville der konstant være kø uden for butikken”, siger Dan Nielsen.

Fakta boks

Ved en almindelig synsprøve, hvor kunden læser bogstaver på en tavle, er det kun skarpsynet, der undersøges. Med en synsfeltundersøgelse undersøges alt det, der ligger udenom. Med den undersøgelse kan  optikeren få meget afgørende oplysninger om forandringer i eller omkring nethinde, synsnerve, synsbaner og synsbark. Det betyder, at synstruende øjensygdomme som grøn stær, nethindeløsning og svulster, der trykker på synsnerve, kan opdages på et så tidligt tidspunkt, at kunden undgår unødigt synstab og tab af førlighed.

I DinOptik undersøges synsfeltet med teknologi, der er testet på Rigshospitalet med en sikkerhed på 100%. Det betyder optimal sikkerhed for kunden, og det anbefales at få øjnene undersøgt løbende.

Høj faglig kvalitet og lave priser i DinOptik.

”At pris og kvalitet går hånd i hånd, gælder ikke i DinOptik”, siger ejer Dan Nielsen, og fortsætter: ”Det kan kun lade sig gøre, fordi vi er meget opmærksomme på omkostninger der ikke påvirker kvalitet/design af kundernes briller. Eksempelvis overlades markedsføringen til de tilfredse kunder og omkostninger til husleje/indretning er minimeret. Selv om butikken er placeret tæt på centrum i Aalborg – lige ved Tyren på Vesterbro – er huslejen meget mindre, end hvis butikken havde ligget i gågaden eller Storcentret.

I DinOptik leverer vi altid kvalitet i højeste klasse. Vi lever bogstaveligt talt af tilfredse kunder, der anbefaler os til andre. Vi arbejder på, at hver eneste kunde gerne skulle være en ambassadør for butikken.

Vi har faste lave priser, så kunderne ikke skal bekymre sig om alle mulige uoverskuelige tilbud og komplicerede rabatter.

Og som noget nyt har vores kunder nu mulighed for selv at designe deres briller. Jeg er stolt af, at vi er på forkant med innovationen, så vi i DinOptik er helt i front med synsundersøgelser og på det modemæssige tilbyder helt individuelle briller og samtidig kan tilbyde det til en særdeles skarp pris”, slutter Dan Nielsen.

Mere info om synsfeltundersøgelse: https://dinoptik.dk/sfu/

Book en synsundersøgelse hos DinOptik med koden ”MinbyAalborg” og få Synsfeltundersøgelse til kun 150 kr. (Normalpris 700 kr.)

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder