Boligsalg kræver tålmodighed

25 november, 2022 | 10:30
Overvejer du at sælge din bolig, skal du planlægge i god tid og væbne dig med tålmodighed. Et salg strækker sig nu over et længere løb end under Covid19-pandemien, og der skal arbejdes mere for at komme i mål. Det skyldes ikke mindst, at udbuddet er steget med 38 procent siden uge 7.
Foto: RealMæglerne

Udbuddet af boliger er steget med 38 % siden lavpunktet i uge 7 i begyndelsen af året. Mange har nu et Til salg-skilt på boligen, og udbuddet vil formentlig runde 50.000, før året er omme. Det svarer stort set til udbuddet i marts 2020, lige før pandemien fik Danmark lukket ned. Siden da raslede det ned, fordi alle pludselig var i markedet på udkig efter ny bolig, mens renten var favorabel, og der blev rift om boligerne. I uge 7 var udbuddet således helt nede på godt 35.000 stk., hvilket er det laveste i mange år. Det viser de seneste salgsstatistikker fra Boligsiden.dk.

Beholdningen er tilbage til før corona

Nu er beholdningen imidlertid i løbet af kort tid kommet tilbage til tiden før corona, og samtidig er salgstiden opadgående. Det vil sige, at sætter man boligen til salg nu, vil den i mange tilfælde først være solgt, når der er gået 5-6 måneder, hvilket også var normalt, før pandemien satte gang i boligmarkedet.

– I mæglerbranchen er det med til at skærpe os i det traditionelle mæglerarbejde, men det fører også til mere effektive salgsredskaber, forklarer han.

Her henviser han til RealMatch, der netop er testet af BDO Danmark, og som dokumenterer, at 66 % af alle boligsælgere med RealMatch får solgt boligen inden for 6 uger. RealMatch er intelligent, digital annoncering med indsigt i målgrupper, der specifikt er interesseret i netop din bolig.

– Resultatet afspejler den nye digitale virkelighed for boligmarkedet. Boligerne annonceres primært i dag på boligsites som Boligsiden.dk og via sociale medier som Facebook. RealMatch går skridtet videre. Det vil sige, at boligen finder køberen og ikke omvendt, forklarer han.

RealMæglernes gennemgang af boligstatistikkerne viser, at det især er ejerlejlighederne, der stiger på salgstiderne, men at fritidshuse og villaer/rækkehuse også så småt begynder at rykke sig.

– Vintermånederne er traditionelt de små salgsmåneder, så en del af forklaringen skal også findes i det, men det er klart, at der også sker noget lige nu i forhold til renter, inflation, høje energipriser og generel uro i verden, som har indvirkning på mekanismerne i boligmarkedet. Vi skal bare ikke glemme, at selv om renten er steget, og kortvarigt var oppe på 7, så er renten ikke høj nu set i et historisk perspektiv, snarere tværtimod, forklarer Preben Merrild Angelo.

Udbuddet af boliger har i de seneste fire år nået sit højeste niveau i 2019, hvor det i uge 23 næsten var oppe og ringe på 64.000 boliger.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder