Smart Parat Svar skydes i gang

24 november, 2022 | 16:00
Findes Danmarks klogeste 6. klasse i Aalborg? Et tilløbsstykke for de nuværende 6. klasser tager sin begyndelse i starten af december. Quizzen er en ærefuld konkurrence, som hvert år kårer Danmarks klogeste 6. klasse efter en hård dyst over flere runder.
Foto: Aalborg Bibliotekerne

Elever fra kommunens 6. klasser sætter alt ind onsdag den 7. december, når den nervepirrende quizdyst indledes i den lokale runde på Aalborg Bibliotekerne. Der kæmpes indædt om den eftertragtede titel: “Danmarks klogeste 6. klasse”, når spørgsmål og svar om Ferskvandsfisk, Flag, Fodboldspillere i Europa og Sjove bøger fyger gennem lokalet. De efterfølgende regionale runder sættes i gang i januar og afsluttes med den store finale, som afholdes 1. februar 2023.

Den lokale runde

Bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz “Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. I den lokale runde dyster 13 6. klasser med hver sit hold på fem elever, og de kommer fra følgende skoler:

 • Tornhøjskolen
 • Filipskolen 6. klasse
 • Vester Mariendal skole 6. A
 • Vester Mariendal skole 6. B
 • 6.A Skansevejens Skole
 • 6.B Skansevejens Skole
 • 6.C Skansevejens Skole
 • 6.B Nr. Uttrup Skole
 • 6.A Gl. Hasseris Skole
 • 6.B Gl. Hasseris Skole
 • 6.C Gl. Hasseris Skole
 • 6.B Filstedvejens Skole
 • 6.C Filstedvejens Skole

Der skal i den lokale runde findes én vinder, som går videre til den regional runde. Her tørner de dygtigste klasser fra hele regionen sammen for at dyste om en plads i den store finale. Den 11. januar 2023 afholdes de regionale runder ni steder i landet.

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 1. februar 2023 via livestream.

“Smart Parat Svar”

“Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog!

“Smart Parat Svar” er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker. “Smart Parat Svar” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder