Kunsten har brug for hjælp

24 november, 2022 | 07:00
Kunsten kan forvandle 20.000 kroner til det tidobbelte, men de har brug for hjælp fra deres venner.
Foto: Kunsten

Hvis Kunsten havde været et aktieselskab, kunne de trække momsen fra på alle udgifter, men for en stor del af museet aktiviteter kan der ikke fratrækkes moms.

Dog kan de med venners hjælp opnå en særlig form for kompensation. Det er nemlig sådan, at når museet modtager mindst 100 gaver, som hver bidrager med mindst 200 kroner, kan vi søge yderligere midler fra en særlig momspulje på Finansloven.

Sidste år modtog de over 100 økonomiske gaver. Det var de enormt glade og taknemmelige for, da det betød, at de modtog momskompensation på næsten 240.000 kroner. Dermed kan en relativ beskeden gave til museet gøre en kæmpe forskel!

Det er her du kommer ind i billedet

Kunsten håber nemlig, at du som kunstelsker og kulturforbruger vil hjælpe dem med at indsamle gaver igen i år.

Sådan gør du

  • Følg dette link til vores webshop og foretag et køb af varen Gave til Kunsten.
  • Hvis du ønsker at trække beløbet fra i skat, skal du opgive dit CPR- eller CVR-nr. inden du tilføjer varen til kurven, så indberetter vi din donation til SKAT.

Reglerne er

  • Beløbet er fradragsberettiget. Fradragsværdien er cirka 32  procent, og det betyder, at en gave på 200 kroner reelt kun koster 136 kroner. Indberetningen sker automatisk fra Kunsten til SKAT, hvis personnummer oplyses ved indbetalingen.
  • Det er også muligt at indbetale som virksomhed, men da hvert CVR-nummer kun kan indbetale een gave, har det større værdi, hvis flere personer indbetaler.
  • Det skal være en “ren gave”. Det vil sige, at der ikke må tilbydes modydelser for gaven.
  • Kunsten skal indsamle mindst 101 gaver for at få glæde af momsreglen.

Fristen for køb af gaver er den 31. december 2022.

De personfølsomme oplysninger, du kan vælge at oplyse i forbindelse med købet, opbevares krypteret og slettes hos Kunsten i det øjeblik, at informationerne er videregivet til SKAT.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder