MinByAalborg.dk

Tid til Vinterdæk: Sikkerhed frem for alt, meddeler eksperter

10 november, 2023 | 13:00
- Af Vagthavende
Med de første frostnætter på vej er det højsæson for skift til vinterdæk. Eksperter opfordrer til rettidig handling for at øge sikkerheden på de isglatte veje.
Info:
Bildæk
Foto: Tekton - Unsplash

Sæsonens skifte til vinterdæk nærmer sig hastigt. Dette år mærkes det især hos Autopartner-værkstedet i Gug, hvor de oplever en stigning i bilister, der ønsker at skifte deres dæk. Steffen Jakobsen, medindehaver af Værksted1 under Autopartner-kæden, rapporterer om travlhed og en stigning på omkring 30 procent af årets vinterdækskift.

Med temperaturen på vej under frysepunktet er der også øget fokus på betydningen af vinterdæk. Bilister som Vinh Du er enige i vigtigheden af rettidigt dækskift, med henvisning til snefald i Norge for nylig.

Forskellen mellem vinter- og sommerdæk understreges af deres design og evne til at håndtere glatte veje. Vinterdæk har et mere markant mønster, der giver bedre vejgreb på is og sne sammenlignet med de traditionelle sommerdæk. Det anbefales at skifte til vinterdæk, især når temperaturen falder under 7 grader, for at mindske bremselængden og øge køresikkerheden.

Steffen Jakobsen og Vinh Du fremhæver begge vigtigheden af sikkerhed og advarer om de risici, der følger med fortsat brug af sommerdæk på glatte veje. Selvom omkostningerne ved skift til vinterdæk kan virke betydelige, er det en investering i sikkerhed og risikoen for ulykker mindskes væsentligt, lyder det fra eksperter og bilister.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: TV2 Nord - Jonathan Kjær Troelsen
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt