48-årig mand dømt for at starte livsfarlig brand

11 november, 2022 | 06:00
En sommeraften i juli måned satte en 48-årig nordmand ild til en parasol i en baggård i Aalborg. Nu er der faldet dom i sagen.
Retten Aalborg
Foto: MinByAalborg

Omkring klokken 3 om natten den 27. juli rykkede Nordjyllands Beredskab ud til en baggård på C. W. Obels Plads, da der var ild i en parasol.

Senere viste det sig, at det var en nu 48-årig nordmand, der havde startet branden. Han er nu blevet idømt en behandlingsdom for at forsøge at sætte ild til en ejendom i baggården og indespærre beboerne.

Det skriver det regionale mediehus.

Den 48-årige nordmand havde lagt pejsebrænde langs ejendommen og spærret flere døre, inden han satte ild til parasollen. Dog blev manden opdaget af to vidner, som råbte af ham, inden han stak af.

Efterfølgende var den 48-årige efterlyst med et billede fra et overvågningskamera, som havde optaget det hele. Han blev anholdt to dage senere, da politiet modtog et tip fra en borger.

Herefter blev han fremstillet i et grundlovsforhør, hvor det blev besluttet, at han skulle mentalundersøges. Under retssagen kom det frem, at man har kunnet konkludere, at den 48-årige er sindssyg, hvilket han også har været i gerningsøjeblikket.

Derfor endte sagen med en behandlingsdom samt en udvisning af Danmark i seks år til den 48-årige nordmand, oplyser anklager Thomas Klingenberg til det regionale mediehus.

Del |

Kilde: Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst

Mest læste nyheder

Seneste nyheder