Lokal genbrugsbutik støtter socialt udsatte børn og unge

10 november, 2022 | 06:00
Vidste du, at når du gør et godt køb i Genbrugsbutikken på Sundsholmen, så er det ikke kun godt for klimaet og din egen pengepung. Det hjælper også socialt udsatte børn og unge.
Foto: Aalborg Kommune

Har du været på Genbrugspladsen på Sundholmen, har du sikkert lagt vejen forbi den populære genbrugsbutik også kaldet GPS’en. Her er det muligt at gøre et rigtigt godt loppefund indenfor tøj, møbler, brugskunst, isenkram, billeder, cykler og legetøj.

Sidste år røg der så mange effekter over disken, at det er lykkes at skrabe i alt 225.000 kroner sammen. Det er penge, der nu går til ni frivillige organisationer, der hver modtager 25.000 kroner Alt det, der bliver solgt i genbrugsbutikken, stammer fra genbrugspladserne ved Over Kæret, Sundsholmen og i Hou, hvor borgere har indleveret effekter i de til formålet, opstillede telte og containere.

Det er Aalborg Kommune, der står for GPS’en, der er et samarbejde mellem de to forvaltninger Klima og Miljø og Job og Velfærd.

GPS’en er også et beskæftigelsesprojekt, hvor det er ledige, som står for sorteringen og salg af de varer, som borgerne afleverer. Herigennem kan de ledige tilegne sig nye kompetencer og komme tættere på arbejdsmarkedet.

– Jeg ved, at det betyder meget for de ansatte og deltagerne i GPS’en, at de udover at gøre en indsats for miljøet – også støtter udsatte børn og voksne. Derfor er det også helt naturligt, at de har været med til at pege på de organisationer, der nu får støtte, forklarer rådmand Nuuradiin S. Hussein, Job og Velfærd

Også rådmanden i Klima og Miljø Per Clausen er enig i, at det er rent win-win, når man kan forene genbrug med støtte til socialt arbejde.

– Det er godt for vores miljø, at så mange fine ting og sager bliver genbrugt, og vi får sparket lidt til “køb og smid væk”-kulturen. Samtidig kan andre gøre et godt køb og oven i det går pengene til nogen af dem, der har allermest brug for det.

Disse organisationer modtager overskuddet

Overskuddet på 225.000 kroner går i 2022 ubeskåret til disse 9 frivillige organisationer, som forvaltningerne og GPS’en i samarbejde har valgt:

Barnets Blå Hus

Tager hånd om børn, som vokser op i familier, hvis hverdag har udfordringer på grund af alkohol- eller stofmisbrug i familien. Børnene kan her få lov at sætte ord på det, som er svært og blive forstået. Samtidig møder de andre børn og unge i samme situation.

Broen Aalborg

Støtte til udsatte børn i alderen 6-17 år ud i fritidsaktiviteter – betaling af kontingenter og nødvendigt udstyr, samt deltagelse i foreningslivet og i kulturelle tilbud. Derved kan de børn blive del af det vigtige fællesskab i foreningslivet.

Børns voksenvenner i Aalborg

Skaber pålidelige, gode og stærke venskaber mellem sårbare, lokale børn og ressourcestærke voksne. Landsdækkende frivillig, humanitær og upolitisk organisation, som hjælper sårbare børn gennem brudte familiebånd, skilsmisse, dødsfald eller alvorlige sygdomme.

Børnenes Kontor

Fondens formål er at arrangere ferieophold for elever i Aalborg Kommunes skoler på fondens tre feriehjem. Ferieopholdene tildeles de børn, som på grund af økonomiske, sociale og andre årsager trænger til et ferieophold.

Den sociale Skadesstue

“Alle har brug for en at tale med”, står der på den Sociale Skadestues hjemmeside. Her kan man helt anonymt fra 18-07 – hele ugen året rundt få talt med et andet menneske om det, der fylder og tynger. Uanset problemets type er der tid til at lytte, støtte og vejlede.

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen gør en stor indsats for at hjælpe gravide og børnefamilier i en svær situation. Både gennem konkret hjælp til familierne for eksempel i form af babypakker og ved overordnet at kæmpe for, at færre børn skal være fattige.

Parasollen

Café Parasollen er alkoholfrit spise- og værested, der giver tilbud om omsorg og samvær, samt at støtte og hjælpe enhver med problemer, som selv ønsker at blive hjulpet gennem hjælp til selvhjælp.

Sindklubben

Sindklubben er en klub for mennesker med psykiske og sociale problematikker. Et sted, hvor der er plads til alle og mulighed for deltage i en masse gode aktiviteter.

Skyggebørn

Skyggebørn er samtalegrupper for børn og unge i sorg, som har mistet én, der står dem nær. Ofte er det far eller mor der er død – pludseligt eller efter længere tids sygdom. Børnene får hjælp til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder