Aalborg bliver certificeret som børnevenlig kommune

10 november, 2022 | 12:00
Aalborg Kommune bliver den 20. november 2022 certificeret som UNICEF Børnevenlig Kommune. Det er resultatet af et 3-årigt samarbejde, der har stort fokus på at inddrage børn og unge.
Aalborg bliver certificeret som børnevenlig kommune
Foto: Aalborg Kommune

Børnene selv siger det ret præcist: “Hvis børn bliver hørt, så kan man få mange flere ideer til at løse et problem”. Barndommen er et helt specielt sted, og alle børn har ret til et godt liv. Aalborg Kommune har gennem de sidste tre år arbejdet på en ekstra indsats for, at børn og unge bliver inddraget og hørt i det, der vedrører deres liv, så Aalborg Kommune er et godt sted at leve for børn og unge.

For at blive ved med at være og hele tiden blive mere børnevenlig, vil Aalborg Kommune fremover indtænke og inddrage børn både i projekter, hvor det giver sig selv, og hvor man ikke hidtil har tænkt børn ind. For børn bliver kommunens næste voksne, så deres syn på alt fra sikre skoleveje til affaldssortering, skolebyggerier og alt derimellem er værd at tage med i betragtning, når vi bygger, vedligeholder og udvikler Aalborg Kommune sammen.

Børnevenlig Kommune er et globalt UNICEF-initiativ, hvis formål er at integrere børns rettigheder i lokalpolitiske vedtægter, beslutninger og projekter. Aalborg bliver som den anden kommune i Danmark certificeret.

Certificeringen bliver markeret på flere måder i uge 46 – blandt andet på et byrådsmøde mandag den 14. november, på Herningvej Skole onsdag den 16. november samt på Hovedbiblioteket søndag den 20. november.

Søndag 20. november kl. 10-13 på Hovedbiblioteket

Denne dag er også Børnekonventionens fødselsdag, derfor fejrer vi certificeringen på dagen med en stor børnefest på Hovedbiblioteket. Anders Wortmann er konferencier.

Program:

  • Kl. 10:00 Koncert og dansefest med Katrine Bille, kendt fra Ramasjang
  • Kl. 10.45-11-00: Mød håndboldspiller Sebastian Barthold fra Aalborg Håndbold, der fortæller om, hvorfor det er vigtigt at inddrage unge i sport.
  • Kl. 11.00-12.00: Mads og Dobbelt A-holdet.
  • Mads Steffensen er moderator for panelet, der består af borgmesteren, generalsekretæren for UNICEF, Lucca fra X-faktor og Art, ung fra Aalborg Kommune.
  • Panelet drøfter dilemmaer børn og unge fra Aalborg Kommune har sendt ind, bl.a. om mobning, kroppen, præstationspres og sociale medier.
  • Kl. 12.15-12.30: Overrækkelsesceremoni med Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF
  • KL. 12.30-12.40: UNICEF Klimastafet overrækkes af Herningvejen Skoles Rettighedsråd til borgmesteren
  • Kl. 12.30-13.00: Mød borgmesteren og lav din egen borgmesterkæde

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder