Dagens menu: Valgflæsk

1 november, 2022 | 15:00
Er du mættede af en måned med politikernes valgflæsk, så har du i aften en legitim grund til at stege din egen
Kilde: Billedarkiv

Er du træt af at tygge dig igennem valgplakater og sparke dig frem mellem politikere på hvert gadehjørne, der vil bytte flæskesvær, rundstykker og syrelige maltbolcher for pant i din sjæl og stemme. Så er der for alvor lys for enden af tunnelen. I dag sker det nemlig. Demokratiets festdag. Folketingsvalg 2022.

Så selv om menuen skulle står på broccoli eller juice-kur, så er du tilgivet sætter du den på standby og kaster dig over danskernes nationalret: Stegt flæsk.

Og skulle du nu mangle drejebogen til aftenens valggyser, så giver vi dig den lige her. God valgaften og velbekomme

-Flæskeskiverne duppes tørre med et stykke køkkenrulle.
-Bank flæsket let med en kødhammer – eller med en kagerulle, hvor du så lægger flæskeskiverne mellem to fryseposer.
-En stegepande varmes godt op, og der kommes en lille klat smør og lidt olie på.
-Læg så skiver af valgflæsk på panden, men overfyld ikke panden.
-Steg flæskeskiverne på begge sider indtil de er sprøde, og det tager i alt cirka 15 minutter.
-Stegt flæsk har det med gerne at ville bøje op under stegningen, men tving eventuelt flæsket ned ved, at lægge et rundt fad eller tærteform ned over flæsket mens det steges.
-Læg de stegte flæskeskiver på afdrypning på et stykke køkkenrulle, krydr med rigeligt flagesalt og peber, og fortsæt med at stege indtil alle stykker flæsk er stegt sprøde.
-De allerede stegte flæskeskiver kan eventuelt stilles i ovnen ved 75 grader, så de holdes lune.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder