Ulideligt lange ventetider på skadestuen i Aalborg

27 oktober, 2022 | 12:00
Mangel på personale er en af årsagerne til, at patienter kommer med beretninger om ventetider på mere end 10 timer på skadestuen på Aalborg Universitetshospital.
Foto: Billedarkiv

I foråret faldt Anna Jensens treårige søn og slog benet i sådan en grad, at det krævede en tur på skadestuen.

Mor og søn ankom til skadestuen i Aalborg, hvor de fik besked på, at ventetiden kunne være lang. Anna Jensen var dog ikke forberedt på, at den kunne være så lang, som den endte med at være.

– Efter fem timer var der stadig ikke kommet nogen for at snakke med os. Jeg sad med en treårig, som virkelig var ulykkelig, og som skreg og skreg. Jeg kunne næsten ikke flytte rundt med ham, så jeg måtte selv få ham op i en kørestol, siger hun til DR Nyheder.

De tilbragte fem timer i venteværelset, inden drengen endelig fik taget et røntgenbillede og lagt i en hospitalsseng. Efterfølgende var der yderligere fem til seks timers ventetid, inden sønnen blev tilset af en læge.

Da de endelig kom til, fortæller Anna Jensen, at der opstod et andet problem, som gjorde, at det blev for meget for hende. Lægen begyndte nemlig at undersøge det raske ben. Derfor valgte hun at forlade skadestuen med sin søn.

Det har resulteret i, at hun har sendt et klagebrev over forløbet til Region Nordjylland.

– Når man tager til skadestuen med et lille barn, som sidder og skriger, så er det frustrerende som mor. Man tager ikke derind for sjovs skyld, siger hun.

Efter nogle dage var Anna Jensen tilbage på skadestuen med drengen. Her gik der igen fem timer med ventetid, inden det blev konstateret, at sønnens ben var brækket.

Lange ventetider er bekymrende

Anna Jensens sag er langt fra usædvanlig, når man kigger på statistikkerne på skadestuen på Aalborg Universitetshospital. Her er målsætningen, at patienterne modtager en behandlingsplan indenfor fire timer. Det sker desværre kun i 60 procent af tilfældene ifølge DR Nyheder.

Organisationen Danske Patienter kommer med skarp kritik mod dette.

– Det er bekymrende, når der er så lange ventetider. Det er klart, at når patienter kommer i akutmodtagelserne, er det, enten fordi man er utryg ved, om man fejler noget alvorligt, eller fordi man har smerter. Og så er det virkelig bekymrende, at man skal vente så lang tid, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil til DR Nyheder.

Mangel på personale

Ifølge Region Nordjylland, Dansk Sygeplejeråd og Yngre Læger er det mangel på personale, som er en af de primære årsager til den yderst lange ventetid på skadestuen.

Det er særligt sygeplejersker, der mangler. Tal fra Region Nordjylland, som er trukket for DR, viser, at der i øjeblikket er 24 ledige stillinger i akutmodtageafsnittet, som skadestuen er en del af.

– Enten skal der færre patienter ind, eller også skal der mere personale til. Og da man ikke kan bede patienter om at blive væk, så tænker jeg, at der er behov for flere læger og sygeplejersker, siger Ole Møller Hansen, formand for Yngre Læger i Region Nordjylland til DR Nyheder.

Del |

Kilde: DR, DR Byen CVR 62786515, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C

Mest læste nyheder

Seneste nyheder