Nedlægger Aalborg den spanske tyr?

26 oktober, 2022 | 14:30
Onsdag aften byder ikke blot på en lækkerbisken for nordjyske, men danske håndboldfans, når Aalborg Håndbold byder mægtige Barça op til dans.
Gigantium bygning
Foto: MinByAalborg

Tik-tak! Så er den her: Kampen både spillere og tilskuere har ventet på, når Aalborg byder en af håndspillets helt store giganter op til en gang nordjysk flamingo.

I aften lægger Sparekassen Danmark Arena gulv til, når Barça for en stund har udskiftet den iberiske halvø med Nordjylland, hvor Mikkel Hansen og co. skal prøve at nedlægge den spanske tyr.

Aalborg med god selvtillid

Hjemmeholdet har fået et godt afsæt  i verdens fornemmeste klubturnering hvor aalborgenserne går ind til opgøret med foreløbig tre sejre og et enkelt nederlag, mens de spanske gæster fortsat er ubesejrede.

Statistikken afslører, at det er gæsterne der har overhånden før aftenens opgør. Historisk set har de to hold mødtes ni gange tidligere i Champions League regi og alle ni gange har spanierne stået som sejrsherre. Senest det skete, var i turneringens finale i Köln i 2021, hvor opgøret sluttede med en sikker sejr på 36-23.

Bryder Mikkel Hansen og co. den spanske forbandelse?

Men hvordan er det nu det er med statistik? Den er til for at blive brudt. Så lad os bare gøre det i aften.

Selvtilliden er i hvert fald i top i det nordjyske, inden det går løs. Aalborg Håndbolds stærke højre back Lukas Sandell udtaler til klubbens Hjemmeside:

–  På hjemmebane ved vi, at vi kan slå alle hold, så vi har bestemt en mulighed for at vinde. Det kræver dog, at vi alle skal spille på allerhøjeste niveau for at vinde, de er stadig storfavoritter, men vi har en mulighed og den skal vi spille.

Og fortsætter:

Sandell håber på et mere frisk hjemmehold

– Først og fremmest skal vi kunne løbe med dem, og her kan vi håbe på, at vi kan overraske dem lidt, set i lyset af deres rejseaktivitet og mange kampe den seneste uge. Så vi skal presse dem når vi kan, og selvfølgelig også spille et godt forsvarsspil, det bliver meget afgørende for kampens udfald, vurderer Lukas Sandell, der også anerkender vigtigheden af endnu en faktor, nemlig de mange Aalborg-fans, der onsdag aften vil fylde Sparekassen Danmark Arena til bristepunktet.

Kampen er i øvrigt for længst udsolgt, men du kan følge opgøret på See og Viaplay. Med optakt fra klokken 20.00 og kampstart 20.45.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder