Fra Nordjylland til Sverige under 2. verdenskrig

26 oktober, 2022 | 20:00
Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum indbyder til foredrag om modstandsbevægelsens nordjyske flugtrute, som fragtede personer, gods og post mellem Danmark og Sverige under 2. verdenskrig, torsdag 27. oktober 2022.
Foto: Aalborg Forsvars - og Garnisonsmuseum

Fra 1943 og indtil krigens slutning havde modstandsbevægelsen en flugtrute fra det østlige Jylland til Sverige. De nordjyske havne Skagen, Strandby og Sæby var udskibningshavne i størstedelen af tiden. Sæby var den vigtigste udskibningshavn – indtil tyskerne sprængte organisationen i januar 1945. Ved det her foredrag hos Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum kan du høre mere om flugtruten, hvordan flygtningene foregik og hvad det betød for de involverede.

Hvor og hvornår

Foredraget afholdes hos Aalborg Forsvars – og Garnisonsmuseum torsdag den 27. oktober 2022

Det foregår kl. 19.00 – 21.00

Foredragsholder: Henning U. Sørensen

Entre: Adgang for museets frivillige og Støtteforeningens medlemmer.

Del |

EPRO
Denne artikel er udfærdiget i et samarbejde mellem virksomheden og mediet.

Mest læste nyheder

Seneste nyheder