Vi spinder ikke guld, men er stadig i live

28 september, 2022 | 12:00
På trods af en tornado af corona, vejarbejde og eksplosive energipriser, så er optimismen i behold hos GuldBageren på Kastetvej.
GuldBager Kastetvej
Foto: MinByAalborg

Én ulykke kommer sjældent alene. Den opskrift gør sig også gældende, når du er GuldBager og har til huse på Kastetvej.

Først ramte Covid-19-pandemien med nedlukning og begrænset kundeadgang. Så valgte et vejarbejde fra helvede at bygge rede på Kastetvej, som tilsyneladende ingen ende vil tage. Og oveni surdejen smider vi så lige et drys galoperende energipriser. Velbekomme!

Inflation og tårnhøje energipriser

Inflation og tårnhøje energi -og råvarepriser har ramt både butikker og forbrugere som en uppercut fra Mike Tysons velmagtsdage. Og den slagkombination har desværre resulteret i både blå mærker og knockouts i det aalborgensiske bybillede, hvis du er på udkig efter en bager for at kunne sætte tænder i et nybagt rundstykke eller brunsviger.

Vejarbejde
Foto: MinByAalborg

Senest har Hasseris Bageren måtte give fortabt og har drejet nøglen om for sidste gang, og i Vejgaard har Vejgaard Bageri af tre omgange nu set sig nødsaget til måtte sende prisstigningerne videre til kunderne. En situation og konsekvens som i følge bageriet er uholdbar.

Humøret er højt – på trods af udfordringer

På trods af hvad der ligner en savtakket bjergetape uden målstreg, så er bagermester og ejer af GuldBageren på Kastetvej, Benny Andersen, ved godt mod denne småkølige regnvejrsdag i september, hvor MinByAalborg tager temperaturen på både ovn og bager.

– Selvfølgelig er det hverken en nem eller ønskværdig situation for nogen, fortæller Benny. Hverken isoleret set for vores branche eller for andre, der kæmper for overlevelse. Og det gør ondt at se så mange, der har måtte dreje nøglen rundt. Personligt har vi prøvet at tage tingene i opløbet eller tænke ud af boksen. Og det tør jeg godt sige har reddet os.

Vi prøver at foregribe udviklingen

– Allerede da det stod klart, at kundernes adgang til vores bagerforretning ville blive stærk begrænset grundet Plusbus-vejarbejdet på Kastetvej, som både berører vej og fortov, begyndte vi at kigge efter alternative løsninger. Det lykkedes at indgå et samarbejde med Aalborg Freja, hvor vi har etableret en pop-op-bagerforretning i multihallen på Vestre Fjordvej 15. Så selv om vi har lukket bagerforretningen på Kastetvej under vejarbejdet, så kan vi stadig benytte bageriet og udnytte at afstanden er kort fra a til b.

Pop-op til november-december

Pop-op-butikken åbnede midt-august og Benny forventer, at den alternative adresse vil bestå til november-december, hvor vejarbejdet forventes afsluttet. Men som han bemærker, så skal Plusbusserne jo blandt andet køre ud til det nye Super-sygehus. Så hvis de følger samme køreplan såh …

– Selvom det selvfølgelig er ærgerligt, at vi midlertidigt har måtte lukke bagerforretningen på den vante adresse, så er pop-op-butikken dog blevet taget rigtig godt i mod af vores kunder fortæller Benny. Selv om det desværre samtidig betyder, at de af vores kunder, der er dårligt gående eller ikke har adgang til transport, ikke lige kan smutte forbi og købe brød og kage som de plejer.

GuldBageren Kastetvej
Foto: MinByAalborg

Men hvad med de galoperende energipriser, der har overtaget fra corona’en som vigtigste samtaleemne, og som er det der lige nu optager danskerne mest?

Jeg krammer min søster dagligt

– Jamen her må jeg give min kære søster, der også er en del af forretningen, en stor krammer hver dag fordi hun insisterede på, at vi fastlåste elprisen sidste år i oktober.  Det gør at vi “kun” har oplevet en stigning på 50% og selv om det er hårde tider, så betyder det vi har kunnet bevare vores dygtige personale og eksempelvis stadig er fuldt bemandet med fire mand i bageriet. Samtidig har vi heller ikke været nødsaget til at pålægge vores brød og produkter et såkaldt energigebyr og det er vi selvfølgelig glade for. Både på egne, men så sandeligt også kundernes vegne. På samme måde berører det heller ikke det brød vi leverer ud til firmaer og som udgør en stor del af vores omsætning.

En vanskelig situation med store udfordringer og beslutninger

– Jeg har stor forståelse for, at energitillæg kan være nødvendigt, men omvendt har jeg også svært ved at se, hvordan man kontrollerer det. Hvor meget skal elpriserne falde, før det skal reguleres ned igen? Samtidig frygter jeg også, at selv om opbakningen er der lige nu, så vil det på sigt have en konsekvens for kundegrundlaget. Og så er man lige vidt, hvis kunderne bliver væk eller vælger en bake-off-løsning i supermarkederne.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder