Ingen røg i skorstene i Vodskov

27 september, 2022 | 12:00
Det er en hård tid for både virksomheder og forbrugere lige nu. For Nordjyllandsværket i Vodskov bliver tiden absolut ikke bedre af, at de i igennem fire måneder ikke kan producere den strøm, deres økonomi er så afhængig af.
Ingen røg i skorstene i Vodskov
Foto: Billedarkiv

Nordjyllandsværket i Vodskov leverer strøm til omkring halvdelen af Aalborg kommunes borgere. Altså når værket er i drift. Det er det ikke lige nu, og har faktisk ikke været det siden 5. juli. Det skyldes en kortslutning i generatoren – en fejl, der nu er fundet og kan udbedres. Sådan oplyser Søren Gais Kjeldsen, der er administrerende direktør hos Aalborg Forsyning til TV2 Nord.

Der har dog ikke været usikkerhed omkring, hvorvidt kommunens ramte husstande kunne få strøm til deres beboelser. Den danskproducerede el sælges på en elbørs, hvor en lang række andre forsyningsværker ligeledes byder ind med el. Derfor har de ramte husstande kunnet få deres strøm fra andre leverandører i mellemtiden. Det går dog hårdt ud over økonomien hos Nordjyllandsværket, der ikke har tjent penge på elproduktion i 4 måneder indtil nu.

Værket forventes atter at komme i kommerciel drift igen natten mellem den 26. og 27. oktober.

Del |

Kilde: Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro

Mest læste nyheder

Seneste nyheder