Grønne forventninger til landets kantiner

27 september, 2022 | 18:00
Fødevareministeren ønsker sund, grøn og klimavenlig mad i landets kantiner. Og danskerne er enige. Flere end hver tredje, der har daglig adgang til kantine, svarer i en ny undersøgelse, at deres kantine bør have mindst én ugentlig vegetardag.
Foto: Billedarkiv

Onsdag den 21. september lancerede fødevareminister Rasmus Prehn (S) en række vegetariske kostråd til landets skoler og kantiner, som skal vejlede personalet i at lave sunde og klimavenlige retter: 

Grøntsager og frugt skal udgøre mindst en tredjedel af alle måltider, bælgfrugter skal tilbydes i de fleste måltider. Æg, planteolier, nødder, frø og fuldkorn skal også gerne indgå. 

Det øgede fokus på grøn mad i kantinerne matcher danskernes behov. 

Det viser en undersøgelse fra Arla Pro, som leverer mejeriprodukter til storkøkkener over hele landet.  

I undersøgelsen svarer flere end hver tredje kantinebruger, at deres kantine bør have minimum én vegetardag om ugen. 

Det skal også være bæredygtigt 

Det er dog ikke kun vegetarretter, som de danske kantinebrugere forventer at se på arbejdspladsen og på studiet. Danskerne har generelt høje forventninger til storkøkkenerne. 

I undersøgelsen svarer 8 ud af 10 kantinebrugere, at de forventer, at kantinerne gør en indsats for at levere bæredygtig mad. Helt konkret forventer halvdelen af danskerne fx, at kantinerne bruger frugt og grønt i sæson, mens 4 ud af 10 forventer, at køkkenpersonalet genbruger madrester i nye retter. 

Befolkningsanalysen baserer sig på cirka 2.000 webinterviews af 18-65-årige danskere indsamlet via Epinion i perioden 4. februar – 17. februar 2022. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning. 

Data fra denne pressemeddelelse tager udgangspunkt i ca. 800 adspurgte danskere, som har svaret, at de har adgang til en kantine via arbejde eller studie. 

Del |

Kilde: Arla Foods

Mest læste nyheder

Seneste nyheder