Advarsel fra Flyvestation Aalborg: Sikkerheden sættes på spil

27 september, 2022 | 10:00
De har sagt det før, og nu siger de det igen. Privat droneflyvning i militært luftrum kan få fatale konsekvenser og sætter alles sikkerhed på spil. Sådan lyder det fra Flyvestation Aalborg.
Foto: Billedarkiv

Søndag var luftrummet over Flyvestation Aalborg lukket i ti minutter, da en drone endnu engang kom for tæt på.

Dronen befandt sig 1,3 kilometer væk og fløj i 41 meters højde, hvilket endte med at udløse alarmen på flyvestationen.

– Vi ser meget alvorligt på det. I går (søndag red.) var der helt konkret en redningshelikopter, der var på mission. Den kunne så ikke komme tilbage for at fuldføre sin opgave, som er at redde menneskeliv, siger Morten Valentin Jensen, der er kaptajn og presseofficer hos Flyvestation Aalborg til TV2 Nord.

Når en drone registreres i militært luftrum, er det det helt store alarmberedskab, som går i gang. Derfor var både forsvaret og politiet i aktion søndag.

– I går lykkedes det os ikke at fange vedkommende. Vi ved, at dronen har været sat op i Vadum, og nu er sagen overdraget til politiet, som efterforsker sagen videre, fortæller Morten Valentin Jensen.

Hos Flyvestation Aalborg ser de en stigende tendens til, at privatpersoner flyver for tæt på det militære luftrum med droner.

– Det er en ret kedelig tendens. Det er alles sikkerhed, der er på spil i det her, så vi håber, at folk vil tage det seriøst og sætte sig ind i reglerne, for der er faktisk luftrum nok til, at vi kan være her alle sammen, afslutter presseofficeren.

Del |

Kilde: Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro
Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder