Sådan får du smukke tænder

23 september, 2022 | 06:00
Mangler du en grund til at komme ud af fjerene og få børstet tænderne, så får du en her: Et videnskabeligt studie har konkluderet, at mennesker med dårlige tænder oplever at blive behandlet meget dårligere.
Foto: Billedarkiv

Tænder trender. I øjeblikket har flere udenlandske magasiner sat fokus på tænder, hvilket der er mange gode grunde til.

En af dem er det sociale aspekt i vores tænders udseende. Et videnskabeligt studie har nemlig konkluderet, at mennesker med dårlige tænder bliver behandlet meget dårligere.

Det skulle være rigeligt med grundlag for at prioritere dine tænder som en del af din skønhedsrutine. Her er en række ekspertråd, som hjælper dig på vej til at få smukke tænder.

Forkvinde i Tandlægeforeningen og klinikejer, Susanne Kleist forklarer, at alles emalje vil blive slidt med alderen. Derfor er det naturligt, at tænderne bliver mere gule med årene. Hun er heller ikke i tvivl om, hvad der er det værste at gøre.

– At ryge er det værste, du kan gøre – det skyldes selve tobakken – ikke nikotinen, samt kaffe, te og rødvin.

Den lette vej til smukke tænder

Karry og lakrids har fået et dårligt rygte i forhold til at misfarve tænderne. Denne myte bliver dog manet til jorden af Susanne Kleist. Samtidig frikender hun også sodavanden for at misfarve dine tænder.

– Teorien er, at syreholdig sodavand simpelthen ætser farvestofferne væk og dermed ikke misfarver.

Det helt klart bedste du kan gøre for at få smukke tænder er at børste dem to gange dagligt og rense dem minimum en gang om dagen. Du kan roligt springe mundskylen over, da der ikke er videnskabelig bevis for dennes effekt i forhold til misfarvning.

Del |

Kilde: ELLE

Mest læste nyheder

Seneste nyheder