Dér var der en voksen

23 september, 2022 | 10:00
Det begynder endelig at gå den rette vej for normeringerne i landets vuggestuer og børnehaver. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.
Foto: billedarkiv

De seneste tal for normeringer i landets daginstitutioner viser små forbedringer, og det er ikke en dag for tidligt, siger BUPL-formand Elisa Rimpler: 

“Det er virkelig godt, at vi nu endelig kan se, at puljepengene til minimumsnormeringer begynder at virke. Det er en lang sej kamp fra forældre, pædagoger og politikere, der nu omsider begynder at bære frugt.” 

Tallene viser en lille forbedring i forhold til, hvor mange børn, der er per ansat i landets daginstitutioner. Antallet af fuldtidsansatte i institutionerne er steget med 1800 på et år, hvilket giver en lille normeringsforbedring. 

Og selvom der er grund til at glæde sig over udviklingen, advarer Elisa Rimpler samtidig kraftigt om ikke at skrue ned for ambitionerne på børneområdet. 

“Ude på gulvet er der stadig lang vej til mærkbare forbedringer for pædagoger og børn. Pædagoger oplever dagligt at stå alene med store børnegrupper og langt størstedelen er sjældent eller aldrig én voksen til tre børn i vuggestue og én til seks i børnehaven,” siger Elisa Rimpler og fortsætter: 

“Samtidig ser vi mange besparelser på børneområdet i kommunernes budgetter for 2023, som kan gøre det svært for dem at leve op til loven i 2024. Lige nu er der grund til at frygte, at det bliver to skridt frem og et tilbage. Det er vigtigt, at kommunerne ikke skruer ned for ambitionerne nu, selvom økonomien er presset,” siger Elisa Rimpler. 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder