Pas på klimaet: Genanvendelige skønhedsprodukter bryder frem

22 september, 2022 | 06:30
Inden bæredygtighed og klimabevidsthed vandt indpas, var der ikke mange, der tænkte over det, når de fjernede makeup og smed en engangsvatrondel i skraldespanden. Det gør vi i dag. Derfor findes der nu genanvendelige beauty-materialer.
Foto: Billedarkiv

Genanvendelige beauty-materialer er for alvor kommet frem i lyset. Det er sket efter, at forbrugerne og producenterne har fundet ud af, at vores såkaldte køb-og-smid-væk-kultur sluger for mange af vores ressourcer.

Her kan man se videre på bomuldsproduktion som eksempel. Det kræver store mængder sprøjtemiddel, arbejdskraft og masser af vand. Man bruger faktisk tusind liter vand, når man skal producere et kilo bomuld.

Derfor kan det have en effekt at skifte engangsprodukter ud med genanvendelige produkter. På den måde sparer vi på vores ressourcer. Der findes en lang række genanvendelige produkter til skønhedsrutinen. Det gælder blandt andet vatpinde, servietter, makeupsvampe og vatrondeller.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder