DNA på kødøkse fældede glemsom indbrudstyv

21 september, 2022 | 10:00
DNA på en kødøkse medførte at en 57-årig mand kunne lægge 20 dage ekstra til sin fængselsstraf. Kødøksen var nemlig blevet medbragt under et indbrud.
Retten i Aalborg
Foto: Billedarkiv

20 dage ekstra bag tremmer. Så meget kostede det for en 57-årig mand, at hans DNA blev fundet på en kødøkse, som var blevet fundet i en taske, som han havde medbragt under et indbrud. Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Majbrit Bak, til det regionale mediehus.

Den 57-årige mand havde tidligere afsonet en dom for et andet indbrud. I den forbindelse blev hans DNA udtaget til efterforskningen. Derfor kunne man efterfølgende knytte manden til dette indbrud, som han begik en uge før det, han blev dømt for.

Under det første indbrud havde den 57-årige nemlig glemt sin taske, hvori man fandt kødøksen med hans DNA på. Da hans DNA blev lagret i systemet og matchet med det fra kødøksen, klappede fælden. Manden nægtede, at kødøksen skulle være hans, men på baggrund af hans tidligere dom og DNA-beviset, blev han dømt til at afsone 20 dage mere.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder