Bekæmp ensomhed med fællesskab

21 september, 2022 | 15:00
I perioden 8. august til og med den 14. oktober går Patrick Cakirli 2.000 gennem Danmark i forbindelse med March mod Ensomhed '22. Det gør han i kampen mod ensomhed - og i morgen går turen gennem Aalborgs gader.
Bekæmp ensomhed med fællesskab
Foto: March Mod Ensomhed Facebook

At Patrick Cakirli ikke har haft en nem tilværelse er en underdrivelse. En hård opvækst, opholdssteder og plejefamilie sammen med en overskyggende følelse af ensomhed formede en mand, der ikke var helt som alle andre. En mand er skulle komme til at battle meget mere med ensomhed, end han havde troet.

Vendepunktet i 2016

I 2016 kom det så vidt, at Patrick overvejede at gøre en ende på sit liv. Han ringede gentagne gange til Livslinien, hvor han fik hjælp og rådgivning. En aften fik han en lyttende stemme i røret, der blev særlig bekymret, hvilket i sidste ende var medvirkende til at lave en stor forandring i Patricks liv. Hun sendte nemlig en patruljevogn, der kørte Patrick til psykiatrisk afdeling. Her blev han i fem dage, inden han igen blev udskrevet. På vejen hjem gjorde han en iagttagelse, der for altid forandrede hans liv.

Et ældre ægtepar der holdt hinanden i hånden. Det var alt, der skulle til. Synet af dem gav Patrick en følelse af, at han ikke ville være ensom mere. Derfor tog han en kæmpestor chance. Han var desperat – og derfor tog han de sociale medier i brug.

Bekæmp ensomhed med fællesskab
Foto: March Mod Ensomhed Facebook – Patricks besked på Jodel

Efter halvanden time kom et menneske, Patrick nok aldrig nogensinde glemmer. Her mødte Sune op med brændte mandler og et blåt tæppe. Han var starten på en lang række mennesker. Det stod klart, at Patrick på ingen måde var den eneste, der følte den overvældende ensomhed. Andre havde det også svært, det kom bare ikke frem i lyset.

March mod ensomhed gennem Aalborgs gader

Patricks initiativ med en march mod ensomhed tog sin begyndelse i 2017. Hvert år samles der på ruten ind til forskellige formål, der alle forsøger at bekæmpe ensomhed. Sidste år var der fokus på unge mennesker med Ventilen Danmark, som fik 135.000 kroner. I år går de indsamlede midler til Recovery Bulls.

I morgen står den på etape 46 på ruten. Denne går igennem hjertet af Aalborg. March mod Ensomhed går fra Gammeltorv kl. 08.00. Patrick må kun gå, hvis han har selskab, så kom og støt op omkring eventet og det gode formål.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder