Der skal bygges tre nye broer i Aalborg

20 september, 2022 | 16:30
Det bliver Bagedysten om igen – bare med broer, når Aalborg 2. juni 2023 er værtsby for Verdens Vildeste Brobyggere.
Limfjordsbroen
Foto: MinByAalborg

Verdens Vildeste Brobyggere er en ny brobygningskonkurrence, der hylder Danmark som bronation og åbner de unges øjne for, hvad du kan med en erhvervsuddannelse. Skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse. 

På tværs af C.W. Obels kanal bliver der 2. juni næste år bygget tre broer i stål, beton og træ på bare syv timer af 30 nordjyske lærlinge, elever og studerende. Professionelle ingeniører, arkitekter og uddannelseskonsulenter fra hen henholdsvis Rambøll, COWI, Dissing+Weitling og 3F er dommere og kårer vinderbroen. 

En stor hyldest til erhvervsuddannelserne 

Verdens Vildeste Brobyggere er en hyldest til kunsten at bygge broer, som Danmark er verdensførende i. Men allervigtigst ønsker projektet at fremhæve de unge på byggeriets og industriens uddannelser – og skabe positive fortællinger om, hvad du som ung kan som erhvervsuddannet. Et ønske, som Aalborg Kommune deler og håber at være med til at opfylde: 

“Jeg er rigtig glad for, at Aalborg som vært for Verdens Vildeste Brobyggere får hyldet alle dem, der er med til at skabe infrastruktur og broer, lige fra de erhvervsuddannede, de faglærte, de ufaglærte til ingeniørerne og arkitekterne”, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter: 

“Som værtsby håber vi at kunne bygge bro mellem virksomheder, lærlingene og vores folkeskoleelever, som kan blive inspireret til fremtidens mange uddannelsesmuligheder – og ikke mindst opleve på nærmeste hold, hvad du rent faktisk kan være med til at bygge, også med en erhvervsuddannelse i ryggen. Aalborg er i vækst, og antallet af virksomheder stiger. De unge er fremtiden, og virksomhederne har virkelig brug for dem til at bygge fremtidens infrastruktur – for eksempel i form af broer.” 

Bagedysten – bare med broer 

Verdens Vildeste Brobyggere forener konkurrence, uddannelsesmesse og folkefest. 2. juni er Aalborg og omegn inviteret til en festdag med nervepirrende brobygning på tid – det er ligesom bagedysten, bare med broer – koncerter og interviews og et stort, inspirerende messeområde, hvor gæsterne kan deltage i konkurrencer, 3D-printe og save, og samtidigt få information om relevante uddannelser og uddannelsesinstitutioner inden for byggeriet og industrien. 

Del |

Kilde: Aalborg Kommune

Mest læste nyheder

Seneste nyheder