Forældre skal tage ansvar og de unge skal tage sig sammen

19 september, 2022 | 15:30
Politikommissær med en løftet pegefinger til de unge: I har hermed én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige. For i næste uge laver vi en ekstra kontrolindsats med fokus på knallerter i Aalborg og omegn.
Foto: Billedarkiv

Politikommissær Simon Hjorth Jacobsen er leder af Nordjyllands Politis forebyggelsessektion i Aalborg-området. Han kan konstatere, at anmeldelser om unges hasarderede knallertkørsel på stisystemer og i boligområder fylder godt i sektionens indbakke. 

”Det kan bølge op og ned i perioder, men desværre er det et landsdækkende og vedvarende problem,” slår Simon Hjorth Jacobsen fast.  

Han uddyber:  

”– Der er flere ting i det. Knallerterne larmer og generer andre borgere, og nogle unge kører på en meget risikobetonet måde, hvor de tilsidesætter båder egen og andres sikkerhed sammen med færdselsreglerne.” 

Vil have forældrene til at sætte tydelige rammer 

Politikommissæren pointerer, at politiet hele tiden er opmærksomme på problemet og også ofte har gang i særskilte indsatser, hvor man tager ud for at tale med de unge, uddeler bøder og konfiskerer ulovlige knallerter. 

”Men vores indsats kan ikke gøre det alene. Udfordringen er jo blandt andet, at rigtig mange unge kun kører knallert en kort årrække, så vores målgruppe skifter hele tiden,” siger Simon Hjorth Jacobsen. 

Han mener, at emnet knallertkørsel tit bliver glemt, når teenageforældre forståeligt nok har fokus på at tale om alkohol, sikkerhed i nattelivet, sex og stoffer med deres børn – selv om færdselsulykker statistisk set er farligere ifølge Rådet for Sikker Trafik. 

”Det er simpelthen helt nødvendigt, at de unges forældre tager et ansvar for deres børns adfærd, også når det kommer til knallertkørsel og trafik generelt. Lav klare aftaler med klare konsekvenser,” lyder den tydelige opfordring fra politikommissæren. 

Kontrol på vej: ”I har nu én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige” 

Og klare konsekvenser kan der let blive for især knallertkørende lovovertrædere i den kommende tid. For Nordjyllands Politi laver ekstra knallertkontroller i uge 39: 

”Vi har talt meget om knallerter i den seneste tid. Det håber vi, de unge og deres forældre har bemærket. Og ellers siger jeg det nu: I har hermed én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige. For i næste uge laver vi en ekstra kontrolindsats med fokus på knallerter i Aalborg og omegn,” varsler Simon Hjorth Jacobsen. 

Del |

Kilde: Nordjyllands Politi

Mest læste nyheder

Seneste nyheder