Fond vil kaste millioner efter grønne nordjyske idéer

19 september, 2022 | 10:14
Nordea-fonden har øremærket 50 mio. kr. til initiativer, der flytter naturen ind i byerne og skaber grønne og blå samlingssteder. Foreninger kan få op til 1 mio. kr. til at realisere deres idé.
Foto: Lasse Olsson

Puljen hedder “Her gror vi” og det er f.eks. vandlegepladser, byhaver og lommeparker, der støttes. Et projekt, som allerede er realiseret, er Aalborg Fjordhaver, som tidligere har fået støtte til at dyrke og høste tang og blåmuslinger fra mobile flåder. De maritime nyttehaver hviler på en bæredygtighedsdagsorden, som viser, at også blå åndehuller er i spil, som ramme for fællesskaber i byerne. 

Det skriver Nordea Fonden i en pressemeddelelse. 

Nordea-fonden inviterer til åbent dialogmøde i Aalborg d. 11. oktober. Alle nordjyder med idéer til grønne åndehuller i byerne er inviteret. Her hjælper Nordea-fonden med at udvikle på idéerne, men man kan også komme for bare at lytte og suge til sig. 

“På idémøderne giver vi personlig sparring på alle idéer, så deltagerne forhåbentlig går hjem med endnu flere idéer til, hvordan de kan folde netop deres fællesskaber ud,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.  

Der er et begrænset antal pladser til hvert møde, og tilmelding foregår først til mølle på Nordea-fondens hjemmeside. https://nordeafonden.dk/hergrorvi

Dialogmødet d. 11. oktober foregår i Fjordhuset i Vestre Fjordpark, Skydebanevej 14, 9000 Aalborg.

Fakta om Nordea-fondens Her gror vi-pulje

– Puljen kan søges fra 7. september 2022 med to ansøgningsfrister: 16. november 2022 og 22. februar 2023. Ansøgerne får svar i hhv. marts og juni 2023.

Puljen er på 50 mio. kr. Der kan søges fra 200.000 kr. til 1 mio. kr. pr. projekt.

– Der kan søges om støtte til almennyttige projekter, som styrker det gode liv i byen og muligheden for at mødes udenfor i nære, grønne og blå fællesskaber. Både aktiviteter og faciliteter støttes.

– Alle almennyttige organisationer kan søge puljen. Dvs. foreninger samt selvejende- og offentlige institutioner. Fonden støtter ikke enkeltpersoners individuelle projekter eller private erhvervsvirksomheder.

– Egentlige bysamfund med mere end 200 indbyggere kan søge; herunder også forstæder, bydele og storbykvarterer. 

Del |

Kilde: Nordea-Fonden

Mest læste nyheder

Seneste nyheder