Alle skal kunne trives – men ikke på bekostning af planeten. Kæmpe udstilling indtager Aalborg

19 september, 2022 | 14:00
Til oktober åbner 2030 NOW - TÆNKE, SKABE, HANDLE på Musikkens Plads i Aalborg, hvor nordjyder og turister kan blive klogere på FN's Verdensmål og få inspiration til hvordan man selv kan støtte op om målene. 
Foto: Aalborg Kommune

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem virksomheden Life Exhibitions og FN-forbundet med ét klart formål. 

“Vi vil gerne fortælle de besøgende om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Formålet med udstillingen er at inspirere gennem viden, kunst og inspirerende ildsjæle,” siger Torleif Jonasson, der er generalsekretær i FN-forbundet, i en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune.

Udstillingen er bygget op over TÆNKE – SKABE – HANDLE, hvor TÆNKE er en præsentation af visionen med målet og nogle af perspektiverne i det. SKABE præsenterer en dansk/nordisk kunstner, der viser et værk med relation til målet. HANDLE præsenterer ildsjæle og aktivister fra hele verden, som arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden. Et spektakulært foto, taget af den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand (Jorden set fra Himmelen) indleder hvert mål. Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid.  

Det er ikke første gang Life Exhibitions arrangerer store udstillinger som den, der besøger Aalborg, fortæller Stine Trier Norden, grundlægger og partner i Life Exhibitions, der glæder sig til at nordjyderne får muligheden for at opleve udstillingen. 

“Vi ser frem til at skulle vise den spektakulære udstilling i Aalborg. Vi har tidligere arrangeret store udstillinger som “Jorden set fra Himmelen” og “100 Steder at huske før de forsvinder”, og ved derfor, at en visuel fængende udstilling tiltrækker et meget stort publikum. Det var derfor nærliggende for os at bruge denne formidlingsmåde til at få flere til at bakke op om de meget vigtige Verdensmål.” 

2030 NOW Udstillingen turnerer i fire danske byer 

2030 NOW har tidligere – med stor succes – været vist i København (i juli), Aarhus (i august) og Sønderborg (i september). Aalborg, hvor udstillingen kan opleves fra 9. oktober til 6. november, er den sidste by på udstillingens tur rundt i Danmark.   

Udstillingen er gratis at opleve. Den er belyst om natten og åben døgnet rundt. 

Læs mere om udstillingen og de aktiviteter, der vil finde sted, på www.2030now.com 

Del |

Kilde: Aalborg Kommune

Mest læste nyheder

Seneste nyheder