På disse tidspunkter er strømmen billigst

18 september, 2022 | 11:00
Er din økonomi presset af de høje elpriser i øjeblikket? Så kan det godt betale sig at holde øje med prisen på strøm, som svinger meget fra time til time.
Foto: Billedarkiv

Elpriserne er meget svingende i løbet af et døgn. Da de blandt andet er bestemt af efterspørgsel, er der ofte mulighed for at købe el til billigere penge på forskellige tidspunkter af døgnet.

Tjek prisen og spar penge

Det er muligt at tjekke din elpris et døgn i forvejen. Det kan gøres via en app eller dit elselskabs hjemmeside. Det er som regel muligt at tjekke elprisen for det kommende døgn eftermiddagen før.

Andre apps som “Elpriser” og “Min strøm” kan vise elprisen time for time. Dette bliver dog mere upræcist end ovenstående metode. Derfor er det ikke nødvendigvis den helt præcise pris, du får oplyst her, men den vil være tæt på.

Ved at holde øje med prisen på strøm kan du planlægge dit forbrug efter de tidspunkter, hvor elektriciteten er billigst. Her kan store strømslugere som vaskemaskinen og opvaskemaskinen kan sættes i gang.

Tommelfingerregler

Eftersom elprisen svinger time for time, er det mest sikre at tjekke de aktuelle elpriser som beskrevet tidligere. Dog er der nogle tommelfingerregler, som du til en vis grad kan tage udgangspunkt i.

Normalt er elpriserne billigere/billigst på følgende tidspunkter:

Mellem klokken 11 og klokken 14 samt mellem klokken 01 og klokken 04.

I weekenden – særligt søndag.

Om natten om vinteren.

Om dagen om sommeren.

Derudover har vind og vejr indflydelse på prisen. Når der er meget blæst, producerer vindmøllerne en masse strøm, som fører til, at elpriserne bliver lavere. Omvendt bliver strømmen dyrere, når vindmøllerne står stille.

Del |

Kilde: Videnscenter Bolius

Mest læste nyheder

Seneste nyheder