Krammebamsekaravane på vej til Aalborg

16 september, 2022 | 18:00
3.000 små, søde, bløde venner er på vej til at gøre en masse børn en lille smule gladere i Nordjylland. Der er en krammebamsekaravane på vej, der gør holdt i Hobro, Farsø og Aalborg. Det er TrygFonden, der står bag den bløde forsendelse.
Krammebamsekaravane på vej til Aalborg
Foto: Billedarkiv

TrygFonden sender 40.000 krammebamser afsted til landets børneafdelinger. For Nordjylland betyder det, at den afsendte krammebamsekaravane gør holdt i Hobro, Farsø og Aalborg. Her vil 3.000 krammebamser blive fordelt med det formål at hjælpe indlagte børn lidt nemmere gennem deres behandlingsforløb.

Isbjørnene Thea og Theo

I børnehøjde kan oplevelsen med læger i hvide kitler, voksenord man ikke kan udtale og fremmede omgivelser godt være en meget overvældende oplevelse. Ikke desto mindre er det noget, rigtig mange små poder er nødt til at skulle igennem af den ene eller anden årsag. Siden 2007 har TrygFonden forsøgt at gøre oplevelsen lidt mere tryg ved at uddele de søde isbjørnebamser i skikkelse af Thea og Theo. De er i årevis blevet uddelt til landets børneafdelinger, og i år er ingen undtagelse. Derfor er der nu afsendt ikke mindre end 40.000 af slagsen, der skal rundt i landet. 3000 Thea’er og Theo’er lander i Nordjylland, hvor de skal gøre børn, der skal igennem behandlingsforløb på hospitaler og specialklinikker lidt tryggere.

Kristina Møller Madsen, der har været sygeplejerske på Rigshospitalets TraumeCenter i 8 år udtaler på TrygFondens hjemmeside:

“Det er tydeligt at se, at bamsen gør en forskel, allerede når vi kommer ind ad døren med den. Bamsen bliver en afledning fra den situation, barnet er i, og det hjælper i det ellers lidt svære øjeblik, at de har noget at kramme. Børnene bruger bamsen som en tryg ven, de kan holde i hånden, men vi bruger også bamsen til at forberede børnene på deres behandling. Vi gør bamsen til omdrejningspunkt for en historie, hvor vi for eksempel forbinder bamsen og giver den plaster på. Det har en beroligende effekt på børnene, at de ser, hvad der skal ske, før de selv skal igennem det.”

Bæredygtig tryghedsbamse

TrygFonden oplyser på deres hjemmeside desuden, at krammebamsen sidste år fik et bæredygtigt løft. Snude og øjne er derfor gået fra plastik til broderi, ligesom akrylstof er udskiftet med stof af 100 % genvunden polyester fra plastikflasker. Bamsen forbliver dog en blød, venlig krammebamse, mange børn i det nordjyske nu igen kommer til at få glæde af.

Del |

Kilde: TrygFonden

Mest læste nyheder

Seneste nyheder