Isolering og varmepumper for millioner i Aalborg

16 september, 2022 | 17:00
1,2 milliard kroner er blevet fordelt til hele Danmark fra Bygningspuljen siden 2020. Alene i Aalborg er mere end 28 millioner blevet fordelt på isolering, varmepumper, skift fra naturgas og meget mere.
Isolering og varmepumper for millioner i Aalborg
Foto: Billedarkiv

Skift til varmepumper, energivenlige vinduer og efterisolering er blandt de tiltag, danskerne siden 2020 har kunnet søge om tilskud til. Nu har ca. 40.000 husstande fået tilsagn om tilskud til et samlet beløb på 1,2 milliarder kroner. Bygningspuljen, der kan søges af boligejere til energiforbedring af helårsboliger, har til formål at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen til grønnere kilder.

Og det glæder klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen, at så mange har benyttet sig af muligheden.

”De vigtigste redskaber i den grønne omstilling er at bruge energien effektivitet og at skifte fra sort til grøn energi og varme. Det er både bæredygtigt for klimaet og for økonomien, og med Putins invasion af Ukraine er det kun blevet vigtigere, at vi hurtigst muligt gør os uafhængige af russisk gas. Derfor er jeg glad for, at ca. 40.000 husstande har fået tilsagn om tilskud til at gøre deres bolig grønnere.”

Fordelingen i Nordjylland

Region Nordjylland har fået del i 113,79 mio. kroner fordelt på 3.783 boligejere. Det viser tal fra Energistyrelsen. De viser også, at 31 % af pengene er gået til isolering, vinduer og ventilation skarpt forfulgt af de 29 % der er brugt på at skifte fra oliefyr til varmepumper.

Kommunemæssigt ligger Aalborg i top med 28,31 millioner kroner efterfulgt af Frederikshavns 13,25 millioner og Hjørrings 12,48 millioner. Læsø har modtaget færrest millioner, hvilket nok er begrundet i antal indbyggere – de har søgt og fået 1,62 millioner.

Du kan læse de fulde tal hos Energistyrelsen.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder