Lokal svindler indrømmer iskoldt millionbedrageri

16 september, 2022 | 12:16
To års ubetinget fængselsstraf var resultatet af svindel og bedrag med 17 unge, der tilsammen blev snydt for 2,3 millioner for at finansiere spilforbrug
Dommer hammer
Foto: Billedarkiv

DEMENTI: Vi gør opmærksom på, at der er navnesammefald mellem den 36-årige dømte i den tragiske sag og den succesfulde 45-årige DJ og producer Ahmad Darwich. Der har floreret rygter og vi har fået henvendelser om det skulle være én og samme person, men vi kan dementere og afkræfte de rygter.

En trist sag har omsider fundet sin afslutning ved retten i Aalborg, hvor en lokal mand er blevet idømt to års ubetinget fængsel for bedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Corona-bedrag i Øgaden

Det hele startede ellers med tilsyneladende ædle intentioner, da Ahmad Darwich i september 2020 kørte rundt i sin bil i midtbyen og Øgadekvarteret, hvor han rettede henvendelse til unge mennesker, som han bad om hjælp. Anklager Malene Lund Andersen fortæller til MinByAalborg at ”nogle af historierne gik ud på, at han fortalte om sit arbejde med at hjælpe udsatte børn og unge, som på grund af corona skulle have hjælp og isoleres på hotel”. Ahmad Darwichs kreditkort virkede tilsyneladende ikke, så de personer Darwich kontaktede blev lovet straksoverførsler, som så efterfølgende blev annulleret.

Den onde spiral fortsætter

Nogle lugtede givetvis hurtigt duften af bedrag, men opgav at få pengene tilbage, mens andre til gengæld fortsatte med at tro på Ahmad Darwichs talegaver og forklaringer – og fortsat overførte højere og højere beløb til ham! De første beløb lå i størrelsesordenen fra 2500 kr. til 5000 kr., men for nogle fortsatte vanviddet til nærmest astronomiske højder. Politiet efterforskede sagen løbende og varetægtsfængslede Darwich i begyndelsen af august i år, da der var en enkelt person der på en måned var blevet bedraget for i alt 700.000 kr. Andre beløb som anklager Malene Lund Andersen nævner var i alt på omkring 250.000 kr. og 400.00 kr.

De 17 unge er alle født mellem 1990 og 2000.

Alt på spil

I retten tilstod Ahmad Darwich alle forhold og forklarede, at pengene var blevet brugt til spil og at han var ludoman. Ved domsafsigelsen på to års ubetinget fængsel udbad han sig betænkningstid. Men forsvaret indikerer nu, at han ønsker at modtage dommen.

 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder