Nordjyllands Politi markerer historisk dag

15 september, 2022 | 07:00
Hvert år mindes Nordjyllands Politi de politifolk, der døde under Anden Verdenskrig. I den forbindelse sendes der også en tanke til de kollegaer, som senere døde i forbindelse med tjenesten.
Foto: Kim Matthai Leland

Den 19. september er en særlig dag hos Nordjyllands Politi. Denne dag er reserveret til at ære de politifolk, der mistede livet under Anden Verdenskrig. På denne dag sender politifolkene også en særlig tanke til de kollegaer, som senere er døde i forbindelse med tjenesten.

Mindedagen er en historisk dag for dansk politi

Grunden til at det netop er den 19. september, der er udvalgt som politiets mindedag kan spores tilbage til Anden Verdenskrig. På denne dato i 1944 stormede den tyske besætningsmagt de danske politistationer i Aalborg, Nørresundby, Aarhus, Odense og København. I den forbindelse blev næsten 2000 politifolk deporteret. Få betjente mistede livet, da de gjorde modstand mod aktionen, men mange andre døde i koncentrationslejre.

Alle er velkomne

Forpladsen på Aalborg Politigård danner rammen for årets mindedag, der starter med samling foran mindemuren klokken 10:55. Her vil der være velkomst ved chefpolitiinspektør Karsten Vestergaard Hansen. Derefter lægges der en krans ved mindemuren.

Det er et offentligt arrangement. Derfor er alle velkomne til at deltage i ovenstående aktiviteter på forpladsen.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder