Afdragsordning på el- og varmeregningen

15 september, 2022 | 15:00
I aften mødes folketingets partier til forhandlinger om, hvorvidt det skal være muligt for danskerne at betale vinterens energiregning over en afdragsordning på nogle år.
Foto: Billedarkiv

for mange danskere er det umuligt at betale de svimlende høje energi-regninger. Regeringen er klar over, at noget må gøres.

I går foreslog regeringen, at danskerne skal kunne få hjælp til vinterens gas- og el-regninger. 

Nu har finansminister Nicolai Wammen (S) indkaldt folketingets partier til forhandlinger i aften.

Det skriver DR i deres nyhedsoverblik. 

Det kan være en god ide at lade folk klare sig gennem vinterens vilde priser på den måde, lyder det fra blandt andre Forbrugerrådet Tænk. For det kan på den korte bane sikre, at de fleste forbrugere kan komme gennem vinteren uden at gå fra hus og hjem.

– Men det kan ikke stå alene. For regningen skal betales, og vi ved ikke, hvordan tingene udvikler sig den kommende tid.

– Derfor er man nødt til at holde øje med, at det er et tilbud, der er målrettet dem, der er lige på kanten. Det skal være sidste udvej, siger Forbrugerrådet Tænks direktør, Mads Reinholdt.

Regeringen har lagt op til at indføre en frivillig ordning, så regningen for de store prisstigninger ikke skal betales nu og her, men at det kan betales af over en periode på fem år. Altså betaler man stadig de høje regninger – bare ikke med det samme. 

I stedet får man en afdragsordning, hvor man har fem år til at betale af. Her forventer regeringen en rente på omkring to procent. 

Op til forhandlingerne melder flere partier, at de godt kan se fornuften i ordningen. 

Del |

Kilde: DR, DR Byen CVR 62786515, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C

Mest læste nyheder

Seneste nyheder