5 underlige tegn på vitaminmangel

15 september, 2022 | 15:30
Kroppen er som en velsmurt maskine. Den fortæller os konstant, hvis der er noget galt. Derfor er det en god idé at lægge mærke til alle de signaler, som kroppen sender ud.

Vitaminmangel kan være svært at opdage. Det viser sig nemlig ikke som en decideret sygdom, men det kan let bane vejen til, at man bliver syg.

Derudover har kroppen en række usædvanlige måder at vise det på. Det kan du blive klogere på her.

1. Revner i mundvigene

Revner i mundvigene kan være et tegn på, at du mangler B-vitamin. Dog kan det også skyldes mangel på jern og zink. Vegatarer, som ikke indtager en afbalanceret kost, er ofte ramt af dette.

2. Røde pletter og hårtab

Hårtab og røde pletter er tydelige indikatorer for zinkmangel. Et underskud af zink kan dog vise sig på flere måder.

3. Acne-lignende blister

Mangel på essensielle fedtsyrer vil vise sig som acne-lignende blister. De kan ikke forveksles med almindelig acne, da de er hårdere, mangler konsistens og er smertefulde at fjerne. De vil særligt lokalisere sig på arme, kinder og lår.

4. Prikken og følelsesløshed

B-vitamin mangel vil resultere i prikken og følelsesløshed særligt i hænder og fødder, da B-vitaminerne har direkte indflydelse på nerverne, der ligger perifert og i huden.

5. Krampende, stikkende smerter

Mangel på kalium, calcium og magnesium kan give krampende og stikkende smerter i fødder, lægge, knæ og på bagsiden af benene. Dette kan ske i forbindelse med opstart på et intenst træningsprogram, som gør, at du sveder mere end normalt.

Del |

Kilde: Bedre Livsstil

Mest læste nyheder

Seneste nyheder