Vitaminpillen kan måske redde dig fra en hjernetumor

14 september, 2022 | 09:30
C-vitamin, betacaroten og folat kan reducere risikoen for hjernetumorer, konkluderer en flok forskere tilknyttet universiteter i Kina og USA. Forskerne har kikket nærmere på en række videnskabelige studier, der omhandlede indtaget af vitaminer og den efterfølgende risiko for at udvikle en hjernetumor.
Foto: Billedarkiv

Forskerne sammenholdt deltagernes indtagelse af en række vitaminer og mængden af disse vitaminer i blodet med hvor mange deltagere, der udviklede en hjernetumor.  

Forskerne konkluderer, at et højere indtag af C-vitamin, betacaroten og folat kan reducere risikoen for hjernetumorer. Derfor mener de, at vitaminer kunne give nye ideer til forebyggelse af hjernetumorer. 

Hjernetumorer er så vigtigt et forskningsområde fordi de forekommer relativt hyppigt. Hjernetumorer er en væsentlig årsag til dødsfald blandt børn, idet de tegner sig for 30 procent af dødsfaldene. Prognosen for hjernetumorer, især gliom, er dårlig. Derfor er tidlig forebyggelse og påvisning nøglen til at reducere dødeligheden af denne sygdom. 

Ref.
Zhang W, et al. Association between vitamins and risk of brain tumors: A systematic review and dose-response meta-analysis of observational studies. Front Oncol 2022. E-pub. ahead of press. 

 

Del |

Kilde: helse.dk

Mest læste nyheder

Seneste nyheder