Skal der hest på aftensbordet hos dig?

13 september, 2022 | 17:00
Der er et ekko af hestevrinsk hos Mariager Slagterforretning, hvor efterspørgslen på hestekød galoperer afsted. Et anderledes billede tegner sig i Aalborg
Hest
Foto: Arkiv

Salget af hestekød hos slagteren i Mariager sker i et tempo, hvor selv Tarok ville være blevet forpustet.

Efterspørgslen er faktisk så stor på det utraditionelle kød, at man i Mariager Slagterforretning ikke kan skaffe hestekød nok og derfor kun sælger et kilo hestefars af gangen. Det samme gælder bøffars, der består af hestekød og oksekød blandet sammen. Det fortæller den lokale slagter til DR.dk

Stigende fødevarepriser serverer hestekød på middagsbordet

Den nye efterspørgsels skyldes inflation og deraf stigende priser, som i høj grad også har ramt forbrugernes pengepung, når det kommer til dagligvarer og ikke mindst, når der skal kød på aftensbordet.

Hos slagteren i Mariager skal kunderne nemlig grave noget dybere i lommeulden, hvis de vil forsøde tilværelsen med traditionelt oksekød. Oksekød koster 35 kroner mere kiloet end hvis det kommer fra en hest. Og det har fået salg og efterspørgsel til at eksplodere i Kronjylland.

Hestekød er ikke på menukortet hos Slagter Stiller

I Aalborg er billedet dog markant anderledes. Her fortæller Thomas Korup Nielsen fra Slagter Stiller til MinByAalborg, at de ingen forespørgsler har haft på hestekød og de heller ingen planer har i slagterbutikken i Samsøgade om at gøre hestekød til en del af butikkens sortiment.

“Der er ikke noget galt med hestekød, men det er af en kvalitet der kræver en for- og efterbehandling i butikken, som vi ikke tids- og ressourcemæssigt vil gå ind i. Blandt andet ville vi skulle rengøre hele butiksområdet før vi gik i gang med udskæring og behandling af såkaldt almindeligt kød efterfølgende” fortæller han.

Thomas Korup Nielsen har heller ikke hørt om forespørgsler fra sine kollegaer i Aalborg om forespørgsel på hestekød eller at de har planer om at tilbyde kunderne det.

Del |

Kilde: DR, DR Byen CVR 62786515, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C

Mest læste nyheder

Seneste nyheder