Så mange millioner har Aalborg Kommune tabt på værdipapirer

13 september, 2022 | 08:00
Skatteyderne i Aalborg Kommune har bidraget til kommunekassen med millioner af kroner, som er blevet investeret i værdipapirer. I det første halve år af 2022 har Aalborg Kommune tabt 118 millioner kroner på disse investeringer.
Aalborg Kommune investerer i aktier og obligationer
Foto: Billedarkiv

Tilbage i maj måned kom det frem, at Aalborg Kommune investerer i aktier og obligationer. Her lød udmeldingen, at kommunen altid har sigtet mod afbalancerede investeringer, der gav lav risiko.

Nu viser det sig, at Aalborg Kommunes investeringer har givet et større milliontab. Investeringerne er derfor gået hen og blevet en dyr fornøjelse for kommunens skatteydere. Helt præcist har kommunen tabt 118 millioner kroner på investeringer i værdipapirer. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ved gennemgang af afkast fra en række af landets kommuner, herunder Aalborg Kommune, er avisen kommet frem til, at der på landsplan er gået i alt 1,7 milliarder kroner tabt på investeringer i værdipapirer.

Bemærkelsesværdig kraftig rentestigning

Tabet skyldes dog ikke kommunens investeringsevner, hvis man spørger en ekspert på området.

Ifølge professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh er der tale om en helt særlig situation. Han udtaler følgende om tabet:

“Det er et stort tab, men der er også tale om en helt særlig situation, hvor vi har fået en bemærkelsesværdigt kraftig rentestigning på kort tid.”

Indenfor det seneste halve år er det heller ikke kun kommunen, som har tabt mange penge på investeringer. Dette gør sig også gældende for blandt andet banker og forsikringsselskaber.

Del |

Kilde: Børsen
Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder