Nerd attack! Vi går efter guldet til EM i Cybersikkerhed

13 september, 2022 | 14:00
Der bliver kamp til stregen, når det danske cyberlandshold med Jens Myrup Pedersen, professor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet, i spidsen som landsholdstræner, drager til Wien for at kæmpe om titlen som Europas bedste white-hat hackere.
Foto: Billedarkiv

Forventninger er høje til de ti talentfulde unge, der udgør det danske cyberlandshold, når de skal dyste mod deres europæiske konkurrenter til Europamesterskaberne i Cybersikkerhed den 13.–17. september. 

De ti unge mellem 15-25 år har dystet sig frem til en plads på landsholdet fra en talentpulje på 800, og efter flere måneders intens træning skal de ti nu repræsentere Danmark ved EM i Wien. 

Sidste års præstation udløste en flot femteplads til det daværende hold, men ambitionerne er tårnhøje i år, lyder det fra Jens Myrup Pedersen, professor i cybersikkerhed ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet og cyberlandsholdstræner. 

“Vi går efter guldet. Konkurrencen er hård, og nok er vi et lille land, men vi har 10 virkelig stærke og topmotiverede spillere, der i den grad mestrer holdspillet.” siger landstræneren fra Aalborg Universitet. 

Vigtigere end nogensinde

Cybersikkerhed bliver en vigtigere og vigtigere del af hverdagen for offentlige og private virksomheder, og derfor er cybermesterskaberne støttet af Industriens Fond, fordi det er vigtigt at støtte op om projekter, der kan gavne konkurrenceevnen og styrke virksomhederne samt sikre adgangen til talentmassen, forklarer Malene Stidsen. 

Center for Cybersikkerhed vurderer, at truslen mod danske netværk og systemer fra især cyberspionage og cyberkriminalitet er på højeste niveau, og det har den været i flere år. Myndigheder og virksomheder er udsat for en kontinuerlig trussel fra hackere og et vellykket angreb får hurtigt alvorlige konsekvenser, der i værste fald kan ramme samfundet bredt, lyder det fra Thomas Flarup, der er chef ved Center for Cybersikkerhed. 

”Cybersikkerhed handler i sidste ende om Danmarks sikkerhed. Der er brug for talenter med viden om it-sikkerhed til at opbygge og sikre cyberrobustheden i danske myndigheder og virksomheder. Når cyberlandsholdet er med helt i top til de europæiske mesterskaber, bidrager det til at profilere cybersikkerhed som et attraktivt karrierevalg. Og det er vigtigt, for vi skal have flere til at gå den vej. Heldigvis stiller vi med et stærkt hold i Wien, og jeg er sikker på, de kommer langt igen i år,” siger Thomas Flarup. 

Del |

Kilde: Via Ritzau

Mest læste nyheder

Seneste nyheder