Parvovirus igen fundet hos hvalp

12 september, 2022 | 16:00
Hos Kongerslev Dyreklinik opfordrer de til at tjekke op på kæledyrenes vacciner for parvovirus. Denne opfordring kommer i kølvandet på, at den smitsomme og potentielt dødelige virus er fundet i Randers.
Parvovirus igen fundet hos hvalp
Foto: Billedarkiv

Parvovirus er en meget smitsom og alvorlig tarmlidelse, som især rammer helt unge hvalpe eller uvaccinerede hunde. Da det er en potentielt dødelig virus, opfordres alle hundeejere til at tjekke op på hundens vaccinationer. Parvovirus er en del af det almindelige vaccinationsprogram, hvorfor det er vigtigt at sikre, hundens vaccinationer er up-to-date.

Virussen blev konstateret i Randers i slutningen af august.

Symptomer på Parvovirus

Symptomerne på virussen ses oftest i form af:

  • Nedstemthed
  • Manglende appetit
  • Opkast
  • Feber
  • Diarre (ofte blodig)
  • Dehydrering og chok

Diagnosen stilles ved undersøgelse af en afføringsprøve. Hvis en hund først er smittet, findes der ingen medicin, der kan slå virussen helt ihjel. Behandlingen vil derfor i stedet være rettet mod hundens symptomer. Indlæggelse og væskebehandling er meget vigtigt, og der gives medicin mod kvalme, smerter og andre infektioner.

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder