Husk den sunde skepsis ved opkald fra fremmede

12 september, 2022 | 16:30
Flere borgere fortæller om oplevelser, hvor de er blevet ringet op af fupmagere, der udgiver sig for at være politimænd eller andre fagfolk.
Foto: Billedarkiv

Klokken var kvart over otte mandag morgen, da politiet blev ringet op af en 72-årig kvinde, der fortalte, at hun aftenen før var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være politimand. 

Det skriver Faglige Seniorer i en artikel bragt den 7. september. 

Han ringede fra skjult nummer og havde præsenteret sig som en medarbejder i politiets IT-afdeling, der interesserede sig for et lån, som en mand skulle have optaget i den 72-årige kvindes navn. 

Den 72-årige var forundret og skeptisk, så hun spurgte ind til flere detaljer om det falske lån, hvilket fik den falske politimand til at true med, at hun kunne risikere op til 12 års fængsel, hvis hun ikke samarbejdede med politiet. 

Fup og svindel 

Samtalen blev afsluttet, uden at kvinden foretog sig noget i sammen med den falske politimand. Men en kontrolopringning til banken bekræftede, at det hele var fup og svindel, idet der ikke var optaget noget lån i kvindens navn som oplyst af den falske politimand. 

Politiet roser nu den 72-årige kvinde for at have haft en sund skepsis. 

Borgere skal udover at være skeptiske også undlade at give personlige oplysninger eller koder til betalingskort, NemID/MitID og netbank mv. til fremmede, da disse oplysninger kan bruges af andre til økonomisk kriminalitet. 

Del |

Kilde: Faglige Seniorer

Mest læste nyheder

Seneste nyheder