Bør online pengespil forbydes?

12 september, 2022 | 12:00
Med flere spilafhængige på landsplan og et blakket image begynder flere at mene, der skal alvorlige stramninger op på markedet for online pengespil. Nogle mener endda, al former for netop online pengespil burde gøres ulovligt viser ny undersøgelse.
Foto: YouGov Denmark

Tilbage i maj kunne Dansk MisbrugsBehandling fortælle, at der var en markant stigning i antallet af henvendelser fra spilafhængige i Aalborg. Siden er der kommet ønske om stramning i forhold til reklamer og senest snak om, at skuespillere og sportsfolk ikke skal kunne deltage i reklamespots. En ungersøgelse fra YouGov viser nu, at Europæere i stor grad er imod reklamer for netop betting og online pengespil generelt. Hele 42 % af danskerne mener ifølge undersøgelsen, at online pengespil helt bør gøres ulovligt.

18.000 interviews verden over

Tallene kommer fra YouGovs seneste rapport: ’Global Gambling 2022: The consumer view in the gambling debate. YouGovs gambling rapport er baseret på mere end 18.000 interview på tværs af 18 markeder verden over.

Bør online pengespil forbydes?
Foto: YouGov Denmark

Næsten halvdelen af befolkningen i de adspurgte lande mener ikke, at onlinespil om penge burde være tilladt. Flest deler denne opfattelse i Spanien, Indien og Kina og færrest i Polen, USA og Frankrig.  Modstanden mod onlinespil om penge synes således ikke at hænge sammen med om og hvornår gambling markedet blev reguleret i landet. I Spanien, hvor flest mener at online pengespil ikke burde være tilladt, har onlinespil i alle dens former været lovligt siden 2011, og branchen har på samme måde oplevet successive år med vækst i Spanien.

I Danmark er 42 % enige i, at online gambling ikke burde være lovligt. Særligt kvinder (50%) deler denne opfattelse og befolkningen over 55+ år (51 %).

Bør online pengespil forbydes?
Foto: YouGov Denmark

Næsten 3 ud af 5 (58 %) mener, at der er for mange reklamer og sponsorater for sportsbetting. Flest i Australien, Spanien og Storbritannien og færrest i Polen. I Danmark deler 65 % denne opfattelse.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på data fra YouGov Global Gambling Profiles, YouGov Profiles samt en undersøgelse, som blev gennemført i maj 2022. Alt i alt gennemførte vi mere end 18.000 interview på tværs af 18 markeder med udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet.

Alle undersøgelser blev foretaget online, og i nogle markeder er internettets udbredelse begrænset, hvorfor man kun kan sige, at eksemplerne repræsenterer den del af befolkningen, der er online. Markeder hvor dette gælder er Kina, Hong Kong og Indonesien. For Indien og Mexico er data begrænset til at repræsentere den urbane del af befolkningen.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder