KUNSTEN skruer langsomt på termostaten

9 september, 2022 | 16:00
Regeringen har anbefalet at skrue temperaturen ned på 19 grader, men hos KUNSTEN i Aalborg må man skrue lidt langsommere på termostaten end andre steder - ellers er det nemlig med risiko for værkerne tilstand.
KUNSTEN skruer langsomt på termostaten
Foto: KUNSTEN, fotograf: Mathies Brinkmann

Når vi tager en beslutning om at sænke temperaturen, kan vi bare skrue på termostaten og justere varmen. Det kan de ikke helt på samme måde hos KUNSTEN i Aalborg. Her er de nødt til at skrue ekstra langsomt på termostaten, da det ellers er med risiko for værkernes tilstand. Det har fået betydning nu, hvor regeringen har anbefalet at sænke temperaturen grundet energipriserne.

Stabil luftfugtighed

For værker som de, der er udstillet hos KUNSTEN i Aalborg, er det især vigtigt med en stabil luftfugtighed. Det fortæller Lasse Andersson, der er direktør for Kunsten til TV2 Nord:

“Værkerne vil gerne have stabil luftfugtighed og stabile temperaturer, for ellers holder de ikke i længden, så derfor kan vi kun sænke temperaturen stille og roligt, men vi skal have vores klimasystemer til at køre, for ellers kan kunsten ikke holde”

Det nordjyske kunstmuseum er derfor stille og roligt gået i gang med at sænke temperaturen ud fra anbefalingerne.

Del |

Kilde: Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro

Mest læste nyheder

Seneste nyheder